Ως γνωστόν, ο νέος διευθυντής της «Αυγής», Σπύρος Σουρµελίδης, προέρχεται από την εφηµερίδα «Kontra» και το Kontra Channel, κάτι που έχει... κάτσει άσχηµα σε ουκ ολίγους παλαιούς δηµοσιογράφους του κοµµατικού εντύπου, αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό της γενικότερης αµηχανίας που επικρατεί είναι το γεγονός ότι στο σχετικό δηµοσίευµα της «Αυγής», όπου παρουσιαζόταν ο νέος διευθυντής, δεν υπήρχε στο βιογραφικό του η θητεία του ως επικεφαλής της «Kontra». Λέτε να το ξέχασαν ή µήπως συνέβη κάτι άλλο;


Η Άννα τους απελευθέρωσε

Ανθρωποι που έχουν πράγµατι παραδοσιακούς δεσµούς πολιτικής φιλίας µε τον Αντώνη Σαµαρά κάθε άλλο παρά µπαίνουν στη διαδικασία να κρύψουν ότι η δυσαρέσκεια των σαµαρικών για τις επιλογές Μητσοτάκη θα εκφραστεί στην πράξη και µέσω της «γραµµής» που θα κρατήσουν στις ευρωεκλογές. Φυσικά, το ίδιο το περιβάλλον του Μεσσήνιου επ’ ουδενί µπαίνει σε διαδικασία σχολιασµού των εν λόγω σεναρίων, ωστόσο, όπως διαµηνύουν οι προαναφερθέντες, τώρα που έχει φύγει από την εξίσωση η Ασηµακοπούλου, που έχει αναγνωρίσει εµπράκτως τη στήριξη του πρώην πρωθυπουργού στο πρόσωπό της (εκείνος άλλωστε την έβγαλε µπροστά), οι παντός είδους πιστοί και πικραµένοι οπαδοί του έχουν απελευθερωθεί, προκειµένου να κατευθυνθούν είτε στον Λοβέρδο είτε οπουδήποτε αλλού...


Οι μνήμες τους Παπαθανάση

Ως γνωστόν, η επίσκεψη Μητσοτάκη στον Καναδά θα είναι η πρώτη Ελληνα πρωθυπουργού στη χώρα που θεωρείται ως η... καλύτερη εκδοχή των ΗΠΑ, έπειτα από 41 χρόνια και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Σε µία σχετική συζήτηση που έγινε στο Μέγαρο Μαξίµου, παρόντος του πρωθυπουργού, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονοµικών, Νίκος Παπαθανάσης, θυµήθηκε πως όταν ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στον Καναδά, ο ίδιος ήταν φοιτητής εκεί και µάλιστα ως εκπρόσωπος των Ελλήνων συµφοιτητών του ήταν στο κάδρο της υποδοχής του Παπανδρέου και µάλιστα συνοµίλησε για αρκετή ώρα µαζί του. Από τότε προφανώς είχε δείξει το ταλέντο του στα κοινά...


Γκρίνιες

Η ιδιαιτέρως πιθανή -µετά το κόψιµό του από τη Ν.∆.- υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη µε το ΠΑΣΟΚ έχει προκαλέσει τεράστιες συζητήσεις στο εσωτερικό του κόµµατος, οι οποίες ακούω πως θα εκφραστούν και δηµοσίως από επώνυµα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη. ∆εν τους ενοχλεί τόσο η µεταγραφή από το κυβενών κόµµα, αλλά το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης τον πετάει από το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο ως αποτυχηµένο και ως εκ τούτου το άλλοτε κραταιό Κίνηµα θα φανεί σαν να... ψαρεύει από τη δεξαµενή των «περισσευούµενων» του Μαξίµου. Χώρια που κατά κοινή οµολογία πέρασε και δεν ακούµπησε από Βρυξέλλες και Στρασβούργο. Από την άλλη, ο Ανδρουλάκης µοιάζει να έχει ένα ισχυρό επιχείρηµα, πέραν της προσωπικής τους σχέσης: πως ο αρχηγός της Εθνικής του Euro 2004 κουβαλάει προσωπικές ψήφους, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα.


Σαν την Πόπη

Την κλασική γκάφα των δηµοσιογράφων που περνούν το κατώφλι της πολιτικής έκανε και η Βούλα Κεχαγιά. Ποια είναι αυτή; Να λειτουργούν ως σχολιαστές, όπως έπραξε δηλαδή η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ρωτήθηκε για τις εταιρείες του Κασσελάκη, και έδειξε να σφυρίζει αδιάφορα και να πετάει την µπάλα στην εξέδρα. Βέβαια έχει κι ένα µέγα ελαφρυντικό: Σου λέει, γιατί να εκτεθώ εγώ από την ώρα που ούτε ο πρόεδρος Stefanos γνωρίζει καλά καλά τι συµβαίνει µε το συγκεκριµένο θέµα; Ε, δεν ήθελε και πολύ για να αρχίσουν οι πρώτες µουρµούρες στην Κουµουνδούρου και οι συγκρίσεις µε την Πόπη Τσαπανίδου.


Ουδές ασφαλέστερος…

Για την ιστορία και για να καταλάβετε τι είναι η πολιτική, ήρθε στ’ αυτιά µου µια πληροφορία, σύµφωνα µε την οποία ένας άνθρωπος, που διαχρονικά ήταν από αυτούς που χρωστούν κυριολεκτικά την ύπαρξή τους στα κοινά στον Αλέξη Τσίπρα, ήταν από τους πρώτους που µίλησαν µε τον πιο απαξιωτικό τρόπο για τον πρώην πρωθυπουργό. Ο λόγος για τον ευεργετηθέντα Γιάννη Μπουρνού, ο οποίος πλέον είναι από τους αγαπηµένους του περιβάλλοντος Κασσελάκη, όπως προκύπτει από τα τηλεφωνήµατα που κάνουν οι συνεργάτες του νέου προέδρου σε δηµοσιογράφους για να τον βγάζουν στις εκποµπές.


Περασμένα Μεγαλεία

Τις παλιές καλές εποχές που µεσουρανούσε ο Γιάνης Βαρουφάκης θυµήθηκε συνεργάτιδα της στήλης, όταν είδε τον πρώην «τσάρο» της Οικονοµίας στην Αίγινα το τριήµερο της Καθαράς ∆ευτέρας. Θυµήθηκε τις µέρες εκείνες που τσακωνόταν µε τους λιµενικούς επειδή δεν είχε τα απαραίτητα έγραφα εν µέσω της καραντίνας για τον κορονοϊό και τότε που έσπευδαν διάφοροι να φωτογραφηθούν µαζί του, µιας και ήταν ο σταρ του αντιµνηµονιακού αγώνα. Χώρια που πια τον έχουν εγκαταλείψει ακόµη και οι παλαιοί ΣΥΡΙΖΑίοι που... τραπέζωνε στις ταβέρνες του νησιού του Αργοσαρωνικού. Τώρα, περασµένα µεγαλεία να τα θυµάται ο Γιάνης και να τα αναπολεί, µιας και εκτός του καταστηµατάρχη του εστιατορίου άλλος δεν είχε καούρα να του µιλήσει.


Τα μεγάλα έργα υποδομής στην αιχμή του δόρατος της προεκλογικής περιόδου

Στην ανάδειξη των σηµαντικών έργων υποδοµής, που είτε ολοκληρώνονται το αµέσως επόµενο διάστηµα είτε «τρέχουν» µε γοργούς ρυθµούς είτε δροµολογούνται, στρέφει το ενδιαφέρον της η επικοινωνιακή οµάδα του Μεγάρου Μαξίµου, σε µια προσπάθεια να αλλάξει η ατζέντα ενόψει της εισόδου στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές. Tα 8 µεγάλα projects, στα οποία θα δοθεί βάση, είναι: 1. Το εµβληµατικό έργο του Μετρό της Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει προγραµµατιστεί για τον Νοέµβριο του τρέχοντος έτους. 2. Ο οδικός άξονας Ακτιο - Αµβρακία. 3. Ο Ε65, µε το τµήµα Λαµία - Ξυνιάδα να παραδίδεται κατά πάσα πιθανότητα πριν από τη Μεγάλη Εβδοµάδα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο αρµόδιος υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM». 4. Η παράδοση εντός του πρώτου εξαµήνου του 2024 του µεγαλύτερου τµήµατος του νέου αυτοκινητόδροµου Πάτρα - Πύργος, που αναµένεται στο σύνολό του να δοθεί στην κυκλοφορία εντός του 2025. 5. Η «οµογενοποίηση» µέχρι τις αρχές του καλοκαιριού του νέου ΟΣΕ, ώστε να περιοριστούν οι αρρυθµίες από την πολυδιάσπαση των σιδηροδροµικών φορέων και να βελτιωθούν οι παρεχόµενες υπηρεσίες. Ξεχωρίζει η ολοκλήρωση της πολυσυζητηµένης σύµβασης 717, πλην του κοµµατιού που καταστράφηκε από τον «Daniel», αλλά και η προώθηση της σύµβασης για την εγκατάσταση αυτόµατης προστασίας συρµών επί της γραµµής. 6. Η δροµολόγηση µέχρι το τέλος Απριλίου 2024 της παράδοσης 250 ηλεκτρικών λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 7. Η Γραµµή 4 του Μετρό, όπου οι δύο «µετροπόντικες», η «Αθηνά» και η «Νίκη», έχουν πιάσει για τα καλά δουλειά. 8. Τέλος, υφίστανται, δροµολογούνται και αναζητούνται πηγές χρηµατοδότησης και χρηµατοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση νέων έργων και τη συντήρηση υφιστάµενων, αξιοποιώντας εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, µε τη συµµετοχή και συµβολή και του ιδιωτικού τοµέα, µέσω -µεταξύ άλλων- των παραχωρήσεων και των Συµβάσεων ∆ηµόσιου και Ιδιωτικού Τοµέα.