Ενώ μέχρι χθες ο ΣΥΡΙΖΑ διαφήμιζε ως πράξη γενναιότητας το γεγονός πως ο Χρήστος Σπίρτζης έθεσε εαυτόν στη διάθεση της Δικαιοσύνης για το δυστύχημα των Τεμπών, τελικά αυτός «αθώωσε» και τον Κώστα Καραμανλή, δηλώνοντας πως δεν συνδέεται με το δυστύχημα των Τεμπών η μη εκτέλεση της Σύμβασης 717.

Η αναφορά του αυτή προκάλεσε αμηχανία στην Κουμουνδούρου, καθώς όλο το αντιπολιτευτικό της αφήγημα το έχει επικεντρώσει επάνω στην πορεία εκτέλεσης του συγκεκριμένου έργου, ενώ με επιδέξιο τρόπο αναμειγνύει τόσες μέρες και την Ευρωπαία εισαγγελέα. Τελικά δεν έχουμε καταλάβει: Φταίει ο Καραμανλής ή ο σταθμάρχης, κατά τον Σπίρτζη;


Κουτοπονηριές µε Τέµπη και Μάτι

Ας αφήσουν τις κουτοπονηριές στον ΣΥΡΙΖΑ και ας µην παρουσιάζουν όπως τους συµφέρει την κριτική που ασκείται σε βάρος τους, επειδή καπηλεύονται µε αναίσχυντο τρόπο τον πόνο των συγγενών των θυµάτων απ’ την τραγωδία των Τεµπών. ∆εν τους ενδιαφέρει εάν θα δικαιωθούν οι συγγενείς των θυµάτων, όπως και δεν τους ένοιαξε και για το Μάτι, όπου κανένας τους δεν ζήτησε συγνώµη για τις ψυχές που χάθηκαν και το µόνο άγχος που είχαν κατά την εξέλιξη της συγκεκριµένης δίκης ήταν να βγει λάδι η Ρένα ∆ούρου, προκειµένου να πανηγυρίσουν για την αθωότητά της και µετά να την πέσουν στα Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης επειδή τη «στοχοποίησαν». Το σχόλιο µας αυτό δεν εµφορείται από λογικές συµψηφισµού, αλλά οι συγκρίσεις για το πώς αντιµετωπίζει το κάθε κόµµα τέτοια σοβαρά γεγονότα πρέπει να γίνονται. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει µέχρι τώρα πως δεν καλύπτει ούτε τα συγγενικά του πρόσωπα. Τον Γρηγόρη ∆ηµητριάδη δεν θα µπορούσε να τον «προστατεύσει», εάν ήθελε, στην υπόθεση των υποκλοπών; Άνετα. ∆εν το έκανε όµως. Τον Κώστα Καραµανλή τον προέτρεψε να παραµείνει στη θέση του µετά την τραγωδία των Τεµπών, όπως έκανε ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ µε τον Νίκο Τόσκα και άλλους αξιωµατούχους στο Μάτι; Όχι. Υπάρχει περίπτωση να πάει σε δίκη ο Κώστας Καραµανλής και η Ν∆ ή ο Μητσοτάκης να βγάλει ανακοίνωση πως η «στοχοποίησή» του είναι τίτλος τιµής και παράσηµο, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ µε τη ∆ούρου πριν ακόµη αξιολογηθεί η ποινική της µεταχείριση; Η απάντηση και εδώ είναι όχι.


Ζόρια για τον Πέτρο Κόκκαλη

Μάλλον πρέπει να έχουν ζορίσει τα πράγματα για τον Πέτρο Κόκκαλη και ο πολιτικός φορέας με την ονομασία Κόσμος, που ίδρυσε ενόψει της μάχης των ευρωεκλογών, δεν φαίνεται να γοητεύει το εκλογικό σώμα. Το γεγονός πως μετά τον Κασσελάκη πήρε και αυτός σειρά στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, μαζί με τη σύζυγό του, Δήμητρα Ματσούκα, μάλλον υποδηλώνει πως επικοινωνιακά το κόμμα του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και περνάει κάτω από τα ραντάρ της ελληνικής κοινωνίας. Πάντως επειδή ο Λιάγκας έχει πλέον αποκτήσει φιλικές σχέσεις με τον Κασσελάκη, άνετα θα μπορούσε να μεσολαβήσει ώστε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να τα ξαναβρεί με τον Κόκκαλη και να μη χρειαστεί ο τελευταίος να δοκιμάσει τις επιδόσεις του στις ευρω εκλογές με το δικό του κόμμα.

*Διαβάστε εδώ: Δήμητρα Ματσούκα και Πέτρος Κόκκαλης: "Ταξίδι του μέλιτος δεν πήγαμε, βρεθήκαμε το βράδυ που φάγαμε μαζί"


Ξέχασαν την κρουαζιέρα στο Ιόνιο;

Όπως έχουμε ξαναγράψει, ο ΣΥΡΙΖΑ και επί Τσίπρα, αλλά και τώρα με τον Κασσελάκη στα ηνία του κόμματος, παίζει τα ρέστα του στο τραπέζι της τοξικότητας, της συνωμοσιολογίας, της διαβολής και της προβοκάτσιας. Με αυτά τα υλικά προσπαθεί να ξαναζεστάνει τη «χύτρα» της κοινωνικής αγανάκτησης. Η μέθοδος που ακολουθεί έχει καταντήσει πλέον βαρετά προβλέψιμη, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται δεν ιδρώνει το αυτί κανενός εκεί στην Κουμουνδούρου. Η ευκαιριακή εργαλειοποίηση δυσάρεστων γεγονότων, που διαρκώς συνοδεύεται από μια εμμονή κατά του Μητσοτάκη, για να χρεωθεί τα πάντα σε ατομικό επίπεδο, παραμένει οδηγός στην αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ. Χθες ο Πολάκης, που άνοιξε σαμπάνιες επειδή δεν καταδικάστηκε η Δούρου για την τραγωδία στο Μάτι και είχε κάνει «αβαβά» τότε τις αποκαλύψεις πως ο Τσίπρας έκανε κρουαζιέρα σε θαλαμηγό εφοπλιστή στο Ιόνιο, με την ιδιότητα του τομεάρχη Διαφάνειας ερευνο ύσε πού μπορεί να βρισκόταν ο Μητσοτάκης την ημέρα που η Βουλή συζητούσε το πόρισμα για τα Τέμπη.

*Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή