Γιατί δεν ζητάτε κατάργηση του «άδικου» νόµου;

Αφού ο Στέφανος Κασσελάκης παραδέχτηκε πως ο νόµος που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2016 ήταν εσφαλµένος, διότι ήθελε να τιµωρήσει τη σύζυγο του σηµερινού πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραµπόφκι, ώστε η τελευταία να µην µπορεί να δραστηριοποιείται επιχειρηµατικά στο εξωτερικό, για ποιο λόγο εγκαλεί την κυβέρνηση της Ν∆ πως δεν τον άλλαξε τόσα χρόνια, µε αποτέλεσµα να πέσει θύµα και ο ίδιος αυτής της νοµοθέτησης; Εφόσον ο Κασσελάκης θεωρεί άδικο τον νόµο, αντί να επιρρίπτει ευθύνες στον Μητσοτάκη, που δεν προχώρησε πέντε χρόνια τώρα στην κατάργησή του, γιατί δεν δίνει µια εντολή στον επικεφαλής της ΚΟ του κόµµατος, Σωκράτη Φάµελλο, να καταθέσει µια τροπολογία που να επιτρέπει στα πολιτικά πρόσωπα αλλά και τους συγγενείς αυτών µέχρι πρώτου βαθµού να έχουν επιχειρηµατικές δραστηριότητες στο εξωτερικό; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδηµα. Εν τω µεταξύ, σκεφτείτε τι κακό χαµό θα προκαλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν ο Μητσοτάκης άλλαζε τον συγκεκριµένο νόµο, που ο Κασσελάκης θεωρεί άδικο. Θα τον αποκαλούσαν «διαπλεκόµενο», θα έλεγαν πως εξυπηρετεί τη σύζυγό του, Μαρέβα, για να κάνει διακίνηση «µαύρου χρήµατος» από το εξωτερικό, θα έβγαζαν στη σέντρα ξανά και τα παιδιά του ως «βαποράκια» εξυπηρέτησης πολυεθνικών εταιρειών, και πάει λέγοντας. Η απόλυτη όµως γελοιότητα σε αυτή την ιστορία είναι πως, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίωκε τη Μαρέβα Μητσοτάκη, επειδή εργαζόταν σε επιχειρήσεις του εξωτερικού, τώρα καταπίνει αµάσητα τα δάνεια που τους προσφέρει µέσα από εξωχώριες εταιρείες ο Κασσελάκης.

Ένας κατατρεγμένος… μπρούκλης

Αλήθεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, που παριστάνει τον κατατρεγμένο απόδημο, μπορεί να μας απαντήσει με ποιο τρόπο έχει βοηθήσει μέχρι τώρα την Ελλάδα; Ποια είναι τα «άσπρα» λεφτά που έφερε στη χώρα μας και τι είδους κοινωνικό αντίκτυπο είχαν αυτά; Έκανε κάποια σοβαρή επένδυση στη χώρα, προσφέροντας δουλειά σε κόσμο; Πλην των δημοσιογράφων-υπαλλήλων της Κουμουνδούρου, που υποτίθεται πως τους βοήθησε με δάνειο να πάρουν το δώρο Χριστουγέννων, το οποίο τού επεστράφη αμέσως, έχει κάνει κάτι άλλο, ώστε να μην μπορεί κανείς να τον επικρίνει ότι κουνάει το δάχτυλο με ύφος μπρούκλη, δίχως να έχει προσφέρει τίποτα στην πατρίδα του;

Όπως με πληροφορούν απ’ το κοντρόλ, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, έκανε διάφορα νοήματα στον πρόεδρο, την ώρα που έδινε συνέντευξη στη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη, όταν τα ερωτήματα ήταν ολίγον απρόσμενα. Όπως όταν η Ράνια Τζίμα τού ζητούσε να σχολιάσει την εμπλοκή Νίκου Παππά και Παύλου Πολάκη στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και της Novartis αντίστοιχα…


Περιστασιακά «μάχιμος» ο Όθων

Σε κωμικό σίριαλ τείνει να εξελιχθεί το θέμα της παραίτησης του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Όθωνα Ηλιόπουλου, ο οποίος με τις αμφίσημες τοποθετήσεις του είναι η αλήθεια πως μας έχει μπερδέψει. Χθες και ενώ είχαν ξαναφουντώσει οι πληροφορίες πως σκοπεύει να παραιτηθεί από βουλευτής και την έδρα του στο Κοινοβούλιο θα καταλάβει η Πόπη Τσαπανίδου, εξέδωσε μια ανακοίνωση διάψευσης δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Παραμένω μάχιμος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εργαζόμαστε με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανο Κασσελάκη, για να δώσουμε προοπτική διεξόδου στις Ελληνίδες και στους Έλληνες». Τώρα, πώς γίνεται να παραμένει «μάχιμος» βουλευτής του Εθνικού Κοινοβουλίου, ενώ σε αυτό είναι περιστασιακός επισκέπτης, καθώς ζει και εργάζεται στο εξωτερικό, είναι ένα θέμα. Μάλλον ο λόγος που ο κ. Όθ. Ηλιόπουλος συνεχίζει να κρατά την έδρα του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι επειδή σε περίπτωση παραίτησής του δεν θα βοηθήσει τον Στ. Κασσελάκη να εισέλθει στη Βουλή.

«Συναντίληψη» με το Κάιρο

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, την Κυριακή ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θα βρίσκεται στο Κάιρο μαζί με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζόρτζια Mελόνι, και τον πρωθυπουργό του Βελγίου, Αλεξάντερ ντε Κρο. Θα συναντηθούν με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Aμπντάλ Φατάχ αλ Σίσι, σε μια επίσκεψη που συμβολίζει τον σημαντικό και κρίσιμο ρόλο της Αιγύπτου στην περιοχή εν μέσω πολλαπλών προκλήσεων, καθώς και τη στρατηγική σημασία της Αιγύπτου για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως τόνισε ο κ. Μαρινάκης, η Ελλάδα διατηρεί άριστες σχέσεις με το Κάιρο, με το οποίο μοιράζεται κοινή αντίληψη για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και την εξεύρεση λύσεων για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή.


Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή