Η στρατηγική προβοκάτσιας του ΣΥΡΙΖΑ

Τα αντιθεσµικά κόλπα που επινοεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να ασκήσει προβοκατόρικη αντιπολίτευση µπορεί να κάνουν γκελ σε µια µερίδα συµπολιτών µας, που συνήθως γοητεύεται από θεωρίες συνωµοσίας µε αντιπολιτικό και αντικοινοβουλευτικό περιεχόµενο, ωστόσο δεν είναι για γέλια προκειµένου να τα υποτιµήσουµε σε βαθµό γραφικότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωµατική αντιπολίτευση και -ως εκ τούτου- τη στρατηγική που ακολουθεί οφείλουµε να την παίρνουµε τοις µετρητοίς. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει άλλη δουλειά από το να υπονοµεύει το δηµοκρατικό πολίτευµα, περιφρονώντας τους θεσµικούς πυλώνες της συνταγµατικής ύπαρξής του. ∆είχνει σαν να µην αναγνωρίζει τίποτα που δεν ταιριάζει µε τα γούστα και τις προτιµήσεις του. Καλώς ή κακώς, στις δηµοκρατίες ισχύει η αρχή της πλειοψηφίας. Κάποιος κερδίζει την εµπιστοσύνη του λαού και κάποιος τη χάνει και οφείλει αυτό να το σεβαστεί, διεκδικώντας την επάνοδό του στην εξουσία, µε λογικές κινήσεις και σοβαρές προτάσεις.

Η αλαζονεία που εκπέµπει ο «ετσιθελισµός» του µικρόκοσµου του ΣΥΡΙΖΑ υπερβαίνει τους κανόνες του δηµοκρατικού παιχνιδιού, γιατί ξαναρίχνει τα ρέστα του στην πολιτική της παραπλανητικής προβοκάτσιας. Απαξιώνει την κρίση του 41% του ελληνικού λαού, επειδή στήριξε τη Ν∆, παρουσιάζοντας την ψήφο του ως κακή επιλογή που -τάχα µου- λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας του Κ. Μητσοτάκη. Μεθοδεύει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίσµατα για να εµφανιστεί η Ελλάδα ως τριτοκοσµική χώρα. Αµφισβητεί γενικώς τη ∆ικαιοσύνη, προεξοφλώντας µε αρνητικό τρόπο τις αποφάσεις της σε σειρά ειδικών υποθέσεων. Αποθεώνει µια Ευρωπαία εισαγγελέα για να στήσει το αφήγηµα της πτώσης της κυβέρνησης. Ζητά οι εκλογές να διεξάγονται µε τη συνδροµή διεθνών παρατηρητών, κλονίζοντας την εµπιστοσύνη του κόσµου στις δηµοκρατικές διαδικασίες. Αντί να καταθέσει Προανακριτική Επιτροπή στη Βουλή, πηγαίνει και την εγχειρίζει στη Ν∆ µε απαίτηση να την κάνει αποδεκτή. Και τέλος, όταν ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ να απολογηθούν ή να αποκαλύψουν πώς βρήκαν οι δηµοσιογράφοι τις συνοµιλίες για τα Τέµπη, αυτό δεν παραπέµπει σε φίµωση της ελευθερίας του Τύπου;

«Αν ήμουν υπουργός του Μητσοτάκη...»

Αρχίζω να πιστεύω πως το όνειρο του Στέφανου Κασσελάκη, που στην πορεία εξελίχθηκε σε μεγάλο καημό, ήταν να γίνει υπουργός στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αλλά επειδή ο πρωθυπουργός δεν του έκανε τη συγκεκριμένη χάρη, ο «αυτοδημιούργητος» επιχειρηματίας επιστράτευσε όλες του τις δυνάμεις για να του αποδείξει πως έκανε λάθος, θέτοντας υποψηφιότητα για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ. Διόλου δεν αποκλείεται την πόρτα που έφαγε από τον Μητσοτάκη ο Κασσελάκης ο τελευταίος να την αποδίδει στο γεγονός ότι ο σημερινός πρωθυπουργός τον φοβόταν και για αυτό δεν τον υπουργοποίησε. Τουλάχιστον αυτό το συμπέρασμα έβγαλα, διαβάζοντας τη συνέντευξη του Σ. Κασσελάκη στην εφημερίδα «La Stampa», όπου με τη γνωστή «μετριοπάθεια» που τον διακρίνει δήλωσε: «Αν ήμουν υπουργός του Μητσοτάκη, θα είχα δημοτικότητα 70%. Αλλά εκείνος είναι ο “yes man” της Αμερικής και δεν κερδίζει τίποτα προς το συμφέρον της Ελλάδας. Με φοβάται, διότι είμαι ένας αουτσάιντερ. Ξέρει ότι μπορώ να τον κερδίσω στις κάλπες».

Θα τα πει στο δικαστήριο

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αλαζονείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι να απαιτεί οι άλλοι να αποδείξουν πως δεν είναι ελέφαντες στις δόλιες ερωτήσεις που τους απευθύνουν, όπως έκανε με τις αναρτήσεις της εναντίον της συζύγου του πρωθυπουργού, Μαρέβας Γκραμπόφσκι, η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Έλενα Ακρίτα. Προφανώς η κυρία Ακρίτα, η οποία θα δεχτεί μήνυση και αγωγή από τη σύζυγο του πρωθυπουργού για όσα τής καταλόγισε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν έχει αντιληφθεί πως ενώπιον της Δικαιοσύνης το βάρος της ευθύνης για τη στοιχειοθέτηση μιας καταγγελίας το φέρει αυτός που την κάνει και όχι αυτός που τη δέχεται. Συνεπώς, μη ζητά απ’ τη σύζυγο του πρωθυπουργού να «αποκαλύψει» αυτή στη Δικαιοσύνη όσα τής καταλόγισε ως επιλήψιμες πράξεις. Η ίδια η Έλενα Ακρίτα οφείλει να αποδείξει το βάσιμο των καταγγελιών.

«Ελάτε να αναμετρηθούμε στο πεδίο των ιδεών και των προγραμμάτων και αφήστε τα γυναικόπαιδα έξω από τη μάχη» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τους πολιτικούς του αντιπάλους, με αφορμή τις νέες επιθέσεις σε βάρος της συζύγου του.

Αυτοαναιρείται η κυρία Κεχαγιά

Σύμφωνα με τα υπονοούμενα που άφησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, δηλωτικό της έλλειψης ελευθεροτυπίας στη χώρα μας είναι πως οι δημοσιογράφοι παρευρίσκονται σε κοινωνικές εκδηλώσεις επιχειρηματιών που ταυτόχρονα είναι και ιδιοκτήτες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Εάν κάτι τέτοιο συνιστά αδίκημα για κάποιον δημοσιογράφο, ώστε να στιγματίζεται η δουλειά του μέσου που εκπροσωπεί, προς ενίσχυση αμφιλεγόμενων «πορισμάτων» αναφορικά με την ελευθεροτυπία στη χώρα μας, τότε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνει τη ΝΔ, που τονίζει ότι, με αφορμή ένα δημοσίευμα για τα Τέμπη, στήθηκαν ολόκληρα σενάρια συνωμοσίας.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή