Το έχουµε ξαναγράψει πως στον ΣΥΡΙΖΑ µαρτυράνε δίχως ξύλο, δίνοντας στεγνά ο ένας τον άλλον από τότε που τους πήρε η κάτω βόλτα. Ωστόσο, πίσω απ’ τα αποκαλυπτικά αλληλοκαρφώµατα για την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν και σοβαρές καταγγελίες, αλλά µέχρι στιγµής δεν έχει συγκινηθεί κανένας εισαγγελέας να τις εξετάσει. Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κουνάει το δάχτυλο στη ∆ικαιοσύνη, επειδή µε καθυστέρηση µηνών η Εισαγγελία διέταξε έρευνα για τις επιχειρηµατικές του δραστηριότητες. Κανονικά, η περίπτωση του κ. Κασσελάκη έπρεπε να έχει µπει στο µικροσκόπιο των Αρχών από την ηµέρα που εξελέγη στην ηγεσία του κόµµατος.

Όχι δυο µήνες µετά το δάνειο που χορήγησε στα ταµεία του κόµµατος, για να καλυφθούν -υποτίθεται- οι µισθολογικές ανάγκες των εργαζοµένων στα ΜΜΕ της Κουµουνδούρου. Επίσης είναι πιθανόν, αν κάποια στελέχη είχαν βάλει βέτο, όταν ο κ. Κασσελάκης ανακοίνωνε την κάθοδό του στον εσωκοµµατικό στίβο για τη διεκδίκηση της αρχηγίας, στη βάση του επιχειρήµατος πως δεν µπορεί να είναι πρόεδρος κάποιος µε εταιρείες στην αλλοδαπή, το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης να µην είχε βρεθεί στην περιπέτεια της διάσπασης.

Κομματικά playoffs

Γράφαμε τις προάλλες για τις ανταγωνιστικές σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην προσπάθειά τους να κατοχυρώσουν τη δεύτερη ή τρίτη θέση ενόψει των ευρωεκλογών. Τα ζευγάρια - κοινοβουλευτικές ομάδες σε αυτή τη μάχη, που θυμίζει playoffs, είναι από τη μια ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ και από την άλλη το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση. Ο προπονητής του Περισσού, Δ. Κουτσούμπας, για να χτυπήσει τον «συνάδελφό» του της Ελληνικής Λύσης, Κ. Βελόπουλο, δίνει τον τελευταίο καιρό έμφαση στην ανάπτυξη του εκλογικού παιχνιδιού απ’ τη δεξιά πλευρά.

Στο πλευρό του Θύµιου

Ο πρώην γενικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ, Θύµιος Γεωργόπουλος, έχει ανεβάσει στο fb από προχθές το άρθρο που έγραψε στην «Αυγή» ο Θανάσης Καρτερός, προκειµένου να τον υπερασπιστεί για την άδικη απόλυσή του απ’ τον Στέφανο Κασσελάκη και τις απειλές εναντίον του από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως θα τον σύρει κατηγορούµενο στα δικαστήρια. Για την ιστορία, στο άρθρο του ο Καρτερός καλεί τα µέλη της ΚΕ και της ΠΓ να αντιδράσουν απέναντι στην επίθεση που δέχεται ο Γεωργόπουλος, γράφοντας: «Συµφωνούν µε τη συγκεκριµένη µεταχείριση ενός συντρόφου τους, ανεξάρτητα αν συµφωνούν µε αυτόν και την αντίδρασή του; Συµφωνούν µε τον εισαγγελέα; Θα επιτρέψουν να πάνε και οι αρχές του κόµµατος και η συλλογική λειτουργία, ακόµη και το τεκµήριο της αθωότητας του Θύµιου σαν το σκυλί στο αµπέλι; ∆εν ανησυχούν µήπως αυτό είναι ένδειξη µιας λογικής και νοοτροπίας στην οποία πρέπει να πουν όχι, πριν να είναι αργά για όλους; Ακόµη και για όσους θεωρούν πως η σιωπή είναι χρυσός».

Σκυλολόι και γαβγίσματα

Το είδαμε και αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε επίσημη «διαρροή» για να προσφέρει κάλυψη στη σκυλίτσα του Κασσελάκη, τη Φάρλι, με αφορμή την αντιπαράθεση που είχε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Παύλος Πολάκης με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θάνο Πλεύρη. Ο τελευταίος επειδή έδωσε μια απάντηση στον Πολάκη του τύπου «προτιμώ να μιλώ με τη Φάρλι παρά μαζί σου», πυροδότησε τα αντανακλαστικά του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έσπευσε να απαντήσει για λογαριασμό του σκυλιού. Συγκεκριμένα σχολίασαν: «Προς κ. Θάνο Πλεύρη. Ένα είναι σίγουρο. Η Φάρλι θα ήταν μάλλον καλύτερη υπουργός Υγείας και σίγουρα με περισσότερη ενσυναίσθηση από εσάς». Μετά από αυτό δεν αποκλείω η Φάρλι να αναλάβει και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Επί προσωπικού για τον Τσακαλώτο

Ενας απ’ τους λόγους που ο Παύλος Πολάκης δεν χωνεύει τον πρώην σύντροφο Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον περνάει «πριονοκορδέλα», όποτε του δίνεται η ευκαιρία, δεν είναι επειδή τον έπιασε ο πόνος για τους μικρομεσαίους, που υποτίθεται ότι ξεπάτωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλού φαίνεται πως είναι το πρόβλημα, και είναι σε προσωπικό επίπεδο. Ούτε πολιτικό μήτε ιδεολογικό. Και τι εννοώ; Θυμάστε που ο «αψύς Κρητικός» είχε γίνει ρόμπα στο πανελλήνιο επειδή είχε πάρει σπαστό δάνειο στα μουλωχτά από την τράπεζα Αττικής; Ε, για τη συγκεκριμένη αποκάλυψη υποψιάζεται πως έβαλε το χέρι του ο Τσακαλώτος σε συνεννόηση με τον φίλο του και διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή