Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στην τελευταία του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και τον Γ. Λιάγκα ισχυρίστηκε πως κάθε πολιτικός οφείλει να είναι διαυγής και οι πολίτες να γνωρίζουν τι πράττει στο σπίτι του. Επάνω σε αυτό το ηθικολογικό κήρυγµα οφείλουµε να κάνουµε δύο επισηµάνσεις. Πρώτ’ απ’ όλα κανένας πολιτικός δεν είναι υποχρεωµένος να ενηµερώνει τον κόσµο για το τι πράττει σπίτι του και καλό θα είναι ο κ. Κασσελάκης να µην ισχυρίζεται κάτι τέτοιο, προκειµένου να χαϊδέψει αυτιά, λαϊκίζοντας, διότι µπορεί να το βρει µπροστά του.

∆εύτερον, το βρίσκει ήδη µπροστά του. Γιατί µέχρι σήµερα η ελληνική κοινή γνώµη είναι στο σκοτάδι σε σχέση µε τις οικονοµικές του δραστηριότητες. Το να λες πως «εγώ δεν έχω πάρει ευρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ», αλλά την ίδια στιγµή να κρύβεις τις εταιρείες σου ή να µην απαντάς ξεκάθαρα εάν έχεις αγοράσει σπίτι ή όχι στο Κολωνάκι, δεν σε καθιστά διαυγή και διαφανή. Το θέµα πώς ή πού βρίσκει τα λεφτά ο κ. Κασσελάκης είναι κάτι για το οποίο οφείλει να δώσει απαντήσεις. Το εάν πούλησε και σε ποιους τις εταιρείες που φέρεται να έχει επίσης πρέπει να το πληροφορηθεί ο κόσµος. Μέχρι τώρα όλα αυτά τα ζητήµατα παραµένουν «αφώτιστα» και ο κ. Κασσελάκης σφυρίζει κλέφτικα όταν καλείται να τα αποσαφηνίσει.

Με παπά και µε κουµπάρο                                                       

Πώς το είχε πει η Ελενα Ακρίτα; «Στις Σπέτσες, αδελφές µου, στις Σπέτσες». Υποψιάζοµαι πως το καλοκαίρι εκεί θα φάµε κουφέτα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη και τον σύζυγό του Τάιλερ Μακµπέθ (φωτ.). Οπως οι ίδιοι ανακοίνωσαν, ο µεν πρώτος µιλώντας στον ΑΝΤ1 και ο δεύτερος στο Star, το καλοκαίρι θα παντρευτούν. Στην προκειµένη περίπτωση δεν ξέρω εάν θα ισχύσει το «θα σε πάρω, θα σε πάρω, µε παπά και µε κουµπάρο», αλλά επειδή δεν έχουµε να κάνουµε µε τυχαία πρόσωπα, µη δούµε το καλοκαίρι να ασχολούµαστε µε παπάδες. Από τους κανονικούς, τους ιερείς, όχι τους βουλευτές Νίκο και Πέτρο Παππά ούτε τον συνεπώνυµό τους µπασκετµπολίστα, που πάει για υποψήφιος ευρωβουλευτής. Ο Στ. Κασσελάκης, επειδή είναι πεισµατάρης, µπορεί να µην ανέβει τα σκαλιά κάποιου δηµαρχείου µε τον σύζυγό του, αλλά τα σκαλιά εκκλησίας. Αµα έχεις λεφτά όλα γίνονται. Ηδη µέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας έχουν αρχίσει να ασκούν πιέσεις προς την Εκκλησία για να εγκρίνει τους γάµους τους µε το χριστιανικό τελετουργικό.

Δεν συµφωνεί

Το ΚΚΕ µάλλον δεν συµφωνεί µε τον πένθιµο χαρακτήρα που έλαβαν οι συγκεντρώσεις διαµαρτυρίας των συνδικάτων στην Αθήνα και σε άλλες µεγαλουπόλεις την περασµένη Τετάρτη, για την τραγωδία των Τεµπών. Σύµφωνα µε το κύριο άρθρο του «Ριζοσπάστη» την εποµένη, «η απεργία της περασµένης Τετάρτης έδωσε αποστοµωτική απάντηση σε όσους επιχείρησαν να την υπονοµεύσουν: Στους θλιβερούς εργατοπατέρες της ηγετικής οµάδας της ΓΣΕΕ, που για ακόµα µια φορά παρέµειναν στο περιθώριο της απαξίωσης, µακριά από τους εργαζόµενους και τις αγωνίες τους. Αλλά και σε κεντρικά συνδικαλιστικά στελέχη της Ν.∆., του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, που επιχείρησαν να βάλουν εµπόδια µέσω της ΓΣΕΕ και της Α∆Ε- ∆Υ. Οµως τα 37 Εργατικά Κέντρα, οι δεκάδες Οµοσπονδίες και τα πρωτοβάθµια σωµατεία σάρωσαν µε τις απεργιακές τους αποφάσεις κάθε τέτοια προσπάθεια. Ηταν απάντηση και σε όσους -µαζί µε τους παραπάνω- ήθελαν αυτή η απεργία να µείνει ‘‘κολοβή’’. Να µετατραπεί σε µια ‘‘σεµνή τελετή’’ για το έγκληµα στα Τέµπη και να µείνει στο απυρόβλητο η πολιτική που ‘‘εκτροχιάζει’’ κάθε πλευρά της ζωής του λαού. Να σβηστεί το σύνθηµα ‘‘Οι ζωές µας ή τα κέρδη τους’’, να διευκολυνθεί το κουκούλωµα».

«Μας καλοµαθαίνετε»

Εάν κάποιος σπατάλησε πολλές εργατοώρες για να παρακολουθήσει σχεδόν όλες τις εργασίες του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, αυτός δεν ήταν άλλος από τον πρέσβη της Παλαιστίνης στην Αθήνα, Γιούσεφ Ντόρκχοµ. Από τις τέσσερις ηµέρες των εργασιών του συνεδρίου βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Τάε Κβον Ντο τουλάχιστον τις τρεις. Και κάθε φορά που εµφανιζόταν στην αίθουσα το προεδρείο τον µνηµόνευε µε επαινετικές αναφορές, δίνοντας πάσα και στους συνέδρους να φωνάζουν ρυθµικά «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Πού να φανταζόταν όµως ο άνθρωπος ότι λίγα 24ωρα αργότερα -και ενώ το Ισραήλ δεχόταν επιθέσεις για την κλιµάκωση της αιµατοχυσίας στη Γάζα δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Ευάγγελος Αποστολάκης και Πέτρος Παππάς, θα φωτογραφίζονταν περιχαρείς µε τον πρέσβη του Ισραήλ κατά την επίσκεψη του τελευταίου στο ελληνικό Κοινοβούλιο την Παρασκευή το πρωί. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ εκδηλώθηκαν µουρµούρες γι’ αυτή τη φωτογράφιση, επειδή οι δύο βουλευτές της αξιωµατικής αντιπολίτευσης δεν είχαν την επικοινωνιακή πρόνοια να την αποφύγουν. Αντιθέτως, λειτούργησαν στη λογική «µας καλοµαθαίνετε, κύριε πρέσβη».

Στήριξη από Ζαχαριάδη στο συνέδριο της ΚΕ∆Ε

Ο Κ. Ζαχαριάδης του ΣΥΡΙΖΑ, ως επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης στον ∆ήµο της Αθήνας, έκανε τα πάντα για να στηρίξει τον Χ. ∆ούκα (στη φωτ. µαζί) για επικεφαλής της ΚΕ∆Ε. «Στο συνέδριο της ΚΕ∆Ε υποστηρίζουµε την υποψηφιότητα του Χάρη ∆ούκα για πρόεδρο της ΚΕ∆Ε, µε σαφές αυτοδιοικητικό στίγµα και προγραµµατικό περιεχόµενο. Εχουµε πολλά βήµατα και πολλά χιλιόµετρα να κάνουµε µε τον Χάρη και συναγωνιστές σαν τον Χάρη. Είναι τίµιος, έχει καθαρό αυτοδιοικητικό στίγµα και τιµάει το λόγο του και τη συνεργασία του. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, κανείς δεν είναι άτρωτος, τα µεγαλύτερα φαβορί µπορούν να ηττηθούν», ανέφερε σε δήλωσή του την Παρασκευή το απόγευµα.

 

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυρικής