«Αναταράξεις» δημιούργησε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η επιστολή του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, λίγες ώρες πριν την έναρξη του θυελλώδους συνεδρίου του κόμματος.

Από εκείνη την στιγμή άρχισε να «ξεδιπλώνεται» ένα έντονο παρασκήνιο, που είχε ως βασικό πρωταγωνιστή τον Νίκο Παππά, όπως αναφέρει η στήλη "Big Mouth" του powergame.gr.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τη στήλη, μαζί με τον Σωκράτη Φάμελλο και τον Γιώργο Τσίπρα, έσπευσαν να περικυκλώσουν τον Στέφανο Κασσελάκη, δηλώνοντας απόλυτη πολιτική υποταγή, παρά το γεγονός πως κατά το παρελθόν ήταν ανάμεσα στους πιο σκληρούς υποστηρικτές του Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε ακόμα: Διάσπαση στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ - Η κομματική "Αυγή", η κριτική της "ΕΦ.ΣΥΝ." και η στάση του ομίλου Μάρη και του "Documento"

Σύμφωνα με τη στήλη «Big Mouth», προσπάθησαν να πείσουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην πάει σε εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το γεγονός αυτό, μάλιστα, έκανε τον κ. Κασσελάκη να πειστεί πως τελικά είναι «ο ένας και ίσως και ο μοναδικός», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η στήλη, χωρίς να γνωρίζει πως πρόκειται για… παγίδα!

Γιατί, λοιπόν, ο Νίκος Παππάς αποφάσισε να στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη και να «παλέψει» για την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών;

Όπως αναφέρει η στήλη, o Νίκος Παππάς ξέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα υποστεί συντριβή και, επομένως, ο Στέφανος Κασσελάκης θα αναγκαστεί να… φύγει από μόνος του και, αν δεν φύγει, τότε θα τον «σπρώξει» ο ίδιος…

Τι γράφει το "Big Mouth"

– Από την ημέρα που έστειλε την επιστολή ο πρόεδρος Τσίπρας, άρχισε να ξεδιπλώνεται ένα φοβερό παρασκήνιο, που είχε ως βασικό πρωταγωνιστή τον Νίκο Παππά. Ο τελευταίος μαζί με τον Φάμελλο και τον Γιώργο Τσίπρα, αν και σκληροί κατά το παρελθόν «υπασπιστές» του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσαν να περικυκλώσουν τον Κασσελάκη, δηλώνοντας απόλυτη (πολιτική) υποταγή. Μάλιστα, αν και ήταν κάθετα αντίθετος, προσπάθησαν να τον πείσουν να μην πάει σε εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού, γιατί, όπως του είπαν, ακόμη κι αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε να τον έχουν ανακαλύψει. Κάπου εδώ άρχισε να τρελαίνεται ο πρόεδρος Στέφανος, πιστεύοντας ότι τελικά είναι «ο ένας και ίσως και ο μοναδικός». Εκείνο που προφανώς δεν κατάλαβε, γιατί δεν γνωρίζει τον Παππά, είναι ότι επρόκειτο για την απόλυτη παγίδα! Για να ακριβολογώ, ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του Τσίπρα, βλέποντας ότι η Όλγα Γεροβασίλη παίρνει δώρο την «πολιτική κληρονομιά του Αλέξη», αποφάσισε να στηρίξει τον Κασσελάκη, παλεύοντας παράλληλα για την αναβολή των εκλογών. Και γιατί το έκανε; Γιατί πολύ απλά γνωρίζει ότι στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί συντριβή και ο Στέφανος θα φύγει από μόνος του. Ακόμη κι αν δεν φύγει, τότε θα τον σπρώξει ο Νικολάκης ο Παππάς και όχι ο Τσίπρας.