Τις επαφές του με «γαλάζιους» βουλευτές που θεωρούνται «ύποπτοι» να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών έχει πυκνώσει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr. Η πρώτη «σοδειά» του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σχεδόν απογοητευτική, αφού στην πλειονότητά τους οι βουλευτές της Ν.Δ. διαφωνούν με το συγκεκριμένο νομοθέτημα. Όπως αναφέρει η στήλη, με τα σημερινά δεδομένα, μετά μεγάλης δυσκολίας θα μαζευτούν εξήντα Νεοδημοκράτες βουλευτές για να υπερψηφίσουν τον γάμο και κατ’ επέκταση να δώσουν τη δυνατότητα υιοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια. Μπροστά στο ορατό ενδεχόμενο καταψήφισης ενός νομοσχεδίου που φέρει προσωπικά τη σφραγίδα του πρωθυπουργού, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ως μονόδρομο την επιβολή κομματικής πειθαρχίας. Ήδη οι Σαμαράς, Βορίδης, Πλεύρης, Κεφαλογιάννης και πέντε-έξι ακόμη έχουν καταστήσει σαφές ότι σκοπεύουν να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. Όπως αναφέρει το Big Mouth, αν το νομοσχέδιο δεν ψηφιστεί πριν από τις ευρωεκλογές, η συγκεκριμένη κάλπη θα χρησιμοποιηθεί σιωπηρώς ως κάλπη δημοψηφίσματος επί του θέματος.

Tι αναφέρει η στήλη «Big Mouth»

Επαφές Μπρατάκου με βουλευτές

– Από σχετικά αξιόπιστη πηγή πληροφορήθηκα ότι εσχάτως ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, έχει πυκνώσει τις επαφές του με Νεοδημοκράτες βουλευτές που θεωρούνται «ύποπτοι» για να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Η πρώτη σοδειά του στενού συνεργάτη του προέδρου Μητσοτάκη είναι σχεδόν απογοητευτική, αφού στην πλειονότητά τους οι «γαλάζιοι» βουλευτές διαφωνούν (οριζοντίως και καθέτως) με το συγκεκριμένο νομοθέτημα. Και επειδή μιλάμε για μεγάλο αριθμό κοινοβουλευτικών, παρά τα όσα αφήνονται να διαρρεύσουν εσχάτως από το Μαξίμου, προσωπικά δεν αποκλείω να δούμε τον πρωθυπουργό να κάνει πίσω ολοταχώς.

Εξήντα (βαριά) βουλευτές

– Με βάση τα όσα φτάνουν στα υπερήφανα αυτάκια μου, με τα σημερινά δεδομένα, μετά μεγάλης δυσκολίας θα μαζευτούν εξήντα Νεοδημοκράτες βουλευτές για να υπερψηφίσουν τον γάμο και κατ’ επέκταση να δώσουν τη δυνατότητα υιοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια. Και επειδή μπορεί να με θεωρείτε ολίγον υπερβολικό στην εκτίμησή μου, σπεύδω να σας πω ότι όταν η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έφερε προς ψήφιση το light σύμφωνο συμβίωσης, μόλις 17 βουλευτές της Ν.Δ. το υπερψήφισαν. Οι περισσότεροι εξ αυτών εκλέγονταν στην Αττική, αφού οι επαρχιώτες ούτε που να το σκεφτούν μπήκαν στον κόπο. Με δεδομένο το κλίμα που διαμορφώνεται στη «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα, αντιλαμβάνεστε ότι ακόμη και να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην «περάσει» ο νόμος.

Επανέρχεται το σενάριο της κομματικής πειθαρχίας

– Μπροστά στο ορατό ενδεχόμενο καταψήφισης ενός νομοσχεδίου που φέρει προσωπικά τη σφραγίδα του προέδρου Μητσοτάκη, δεν είναι λίγοι εκείνοι (απεναντίας, πλέον είναι η πλειοψηφία) που θεωρούν ως μονόδρομο την επιβολή κομματικής πειθαρχίας. Διαφορετικά, μετά μεγάλης δυσκολίας θα καταστεί δυνατόν να μαζευτούν και οι εξήντα που σας προανέφερα. Ήδη οι Σαμαράς, Βορίδης, Πλεύρης, Κεφαλογιάννης και πέντε-έξι ακόμη έχουν καταστήσει σαφές (και μάλιστα δημοσίως) ότι σκοπεύουν να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. Επειδή λοιπόν ακούω ότι επισπεύδεται το σχετικό νομοθέτημα (που προσωπικά κρατώ κάποιες επιφυλάξεις), είμαι βέβαιος ότι ο πρόεδρος Μητσοτάκης, πριν λάβει τις οριστικές αποφάσεις, θα ρίξει στη ζυγαριά όλα τα δεδομένα. Α, και μια και το 'φερε η κουβέντα, να σας πω ότι αν το νομοσχέδιο δεν ψηφιστεί πριν από τις ευρωεκλογές, από αυτά που ακούω, η συγκεκριμένη κάλπη θα χρησιμοποιηθεί σιωπηρώς ως κάλπη δημοψηφίσματος επί του θέματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.