Οι συνιστώσες του Μαξίμου στο θέμα των ομόφυλων ζευγαριών

Για να ξέρετε τι παίζει στα υψηλά κλιµάκια της κυβέρνησης, δεν ήταν (και είναι) µόνο οι βουλευτές της Ν.∆. διχασµένοι σε ό,τι αφορά τον γάµο και την τεκνοθεσία των οµόφυλων ζευγαριών. Αντίστοιχη εικόνα υπήρξε και στο Μέγαρο Μαξίµου, όχι βέβαια για την ουσία του περιεχοµένου του νοµοσχεδίου, αλλά για τον χρόνο κατά τον οποίο αυτό θα έλθει προς ψήφιση. Από τη µια ήταν εκείνοι που έλεγαν πως ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει εδώ και τώρα και, από την άλλη, µια µερίδα συνεργατών του πρωθυπουργού που τάσσονταν υπέρ της παραποµπής του θέµατος στις καλένδες της περιόδου που θα ακολουθήσει τις ευρωεκλογές. Τελικώς, δύο ήταν οι απόψεις που βάρυναν ιδιαίτερα στην ανάλυση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο λόγος για τις εισηγήσεις περί επίσπευσης των διαδικασιών, που κατέθεταν όλο το προηγούµενο διάστηµα στις συσκέψεις της πρωθυπουργικής αυλής, αλλά και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος και ο σύµβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Σταν Γκρίνµπεργκ, ο οποίος έδωσε... ρέστα κυριολεκτικά στις προβλέψεις του για τις εθνικές εκλογές.

Ο εργασιακός πυρετός της Νίκης...

Χθες, Παρασκευή, έληγε το deadline που είχε δώσει η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραµέως, στους συναδέλφους της προκειµένου να προχωρήσουν στη χαρτογράφηση των φορέων που έχουν υπό την εποπτεία τους και οι οποίοι υπόκεινται στον νέο νόµο περί αξιολόγησης των διοικήσεων στον δηµόσιο τοµέα. Βασικός στόχος είναι να προχωρήσει όσο το δυνατόν συντοµότερα το κοµµάτι της θέσπισης των αντίστοιχων προσοντολογίων σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και εν συνεχεία εκείνο των προκηρύξεων, µε φόντο τις προβλέψεις του εν λόγω νοµοθετήµατος (και όπως συνέβη πρόσφατα στο µέτωπο των δοµών Υγείας). Πάντως, εδώ που τα λέµε, ύστερα από ένα µικρό διάλειµµα, η υπουργός πάλι προς τη δόξα τραβά, αφού η υπόθεση αυτή έρχεται ταυτόχρονα µε τη θεσµική έγκριση της επιστολικής ψήφου.

Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί µεταξύ των ιδιοκτητών των τηλεοπτικών σταθµών Action24 και Attica για την πορεία των δύο καναλιών. Οι κύριοι Μπάκος και Καϋµενάκης έκαναν την Πέµπτη το βράδυ µια µεγάλη εκδήλωση στο «Baraonda», µε καλεσµένους όλους τους εργαζoµένους του οµίλου. Η βραδιά είχε και καλλιτεχνικό πρόγραµµα, µε τον τραγουδιστή ∆ηµήτρη Μπάση.


Στα πανεπιστήμια

Τώρα που βλέπουμε να έρχονται πάλι στο προσκήνιο μέτωπα όπως οι καταλήψεις των πανεπιστήμιων και γενικότερα οι αλόγιστες αντιδράσεις έναντι του νομοθετήματος για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, δεν θα μπορούσαμε να μη θυμηθούμε την πρεμούρα ορισμένων κορυφαίων της κυβέρνησης να βάλουν λουκέτο στη ∆ΑΠ-Ν∆ΦΚ. Αλήθεια, τι έχουν να πουν τώρα όλοι αυτοί βλέποντας την πανεπιστημιακή παράταξη της Ν.∆. να πρωτοστατεί στις διαδικασίες αναχαίτισης αυτών των πρακτικών, και μάλιστα με απτά αποτελέσματα;

Η σύγχρονη κόμησσα της Κέρκυρας

H ορθοδοντικός Μυρτώ Ζερβού, πέρα από άξια επιστήµων, είναι σαφές πως θα µπορούσε κάλλιστα να πάρει τον τίτλο της σύγχρονης κόµησσας της Κέρκυρας, καθώς κατάγεται από το λατρεµένο νησί των Φαιάκων.

∆ίδυμο

Ενα άκρως ενδιαφέρον πολιτικό δίδυµο έχει προκύψει εσχάτως στα άδυτα του Μεγάρου Μαξίµου. Ο λόγος για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, και τον επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ∆ηµήτρη Τσιόδρα, οι οποίοι, πέραν της συνεργασίας τους στον τοµέα της επικοινωνίας, έχουν «δέσει» γενικότερα, γεγονός που σίγουρα έχει τη σηµασία του ενόψει της µάχης του δεύτερου στην Ευρωβουλή.

Ποιος βουλευτής της Ν.∆. από το λεκανοπέδιο ανέκρουσε πρύµναν σε ό,τι έχει να κάνει µε τις ενστάσεις του για τον γάµο και την τεκνοθεσία των οµόφυλων ζευγαριών, αλλά για την ώρα κρατά µυστική τη µεταστροφή του, φοβούµενος σχόλια περί... κωλοτούµπας;


Και δεν χτυπάει το τηλέφωνο

Μια χρυσή ευκαιρία να φτιάξει την επικοινωνία του µε τον Αντώνη Σαµαρά (και πιθανώς να µετριάσει τις διαθέσεις αποστασιοποίησης από την κεντρική κυβερνητική γραµµή) είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης µε αφορµή την ονοµαστική εορτή του Μεσσήνιου την Τετάρτη. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραµµές δεν είχε ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά µε το αν υπήρξε επαφή των δύο πλευρών, ωστόσο οι καλά γνωρίζοντες επέµεναν πως δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Οι εν λόγω κύκλοι, άλλωστε, παρέπεµπαν και στην ίδια ηµέρα πέρυσι, όταν, όπως διαµηνύουν, το τηλέφωνο του πρώην πρωθυπουργού δεν χτύπησε ποτέ, τουλάχιστον για τις ευχές του διαδόχου του στην ηγεσία της Ν.∆.

Πίτες

Ο πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης δεν έχει αφήσει κοπή πίτας του ΠΑΣΟΚ όπου να µην πηγαίνει. Σε µία από αυτές, σε οργάνωση ∆ιαµερίσµατος του ∆ήµου Αθηναίων, ήταν και ο βουλευτής Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος τον ανακοίνωσε ως υποψήφιο ευρωβουλευτή. ∆εδοµένου ότι έως τώρα δεν έχει δοθεί κανένα χρίσµα για τις ευρωεκλογές από τη Χαριλάου Τρικούπη, είναι προφανές ότι τέτοιου είδους κινήσεις και πρωτοβουλίες ενοχλούν σφόδρα την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.