Γνωστές είναι οι σχέσεις του μεγαλοεπιχειρηματία Γιάννη Λαβράνου με το βρετανικό παλάτι. Ο εκατομμυριούχος επιχειρηματίας, που εσχάτως έχει στοχοποιηθεί από κάποιους εξαιτίας της απόφασής του να προσφέρει στο Έθνος, είχε μια απευθείας επαφή με τη συχωρεμένη τη βασίλισσα Ελισάβετ. Ενδεχομένως, αν αναζητήσει κανείς στην ιστορία, να μην υπάρχει πιο στενή σχέση Έλληνα επιχειρηματία με το βρετανικό παλάτι. Ο αστικός μύθος κατά καιρούς ήθελε τον Λαβράνο να έχει παραδώσει στη συχωρεμένη μια Motorola για να του τηλεφωνεί στα δύσκολα η βασίλισσα. Και όπως λέγεται δεν ήταν λίγες οι στιγμές που χρησιμοποίησε τη μυστική τηλεφωνική συσκευή η αείμνηστη. Ο Λαβράνος, λοιπόν, εκμεταλλευόμενος τις άριστες σχέσεις με το βρετανικό παλάτι, έκανε μια κίνηση που έβαλε τον Σούνακ σε μειονεκτική θέση. Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, όταν ο μεγαλοεπιχειρηματίας είδε το unfair του Βρετανού πρωθυπουργού στον Μητσοτάκη, επικοινώνησε με τον Κάρολο. Ο Γιάννης Λαβράνος ζήτησε από τον βασιλιά να φορέσει μια γραβάτα με την ελληνική σημαία, αίτημα που ο Βρετανός μονάρχης ικανοποιήθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη. 

Δείτε εδώ: Κάρολος: Φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία στη σύνοδο της Cop28 - Η φωτογραφία με τον Σούνακ και το... εξωλεκτικό μήνυμα του βασιλιά (Εικόνες)

Tι αναφέρει η στήλη «Big Mouth»

– Για τις σχέσεις του μεγαλοεπιχειρηματία Γιάννη Λαβράνου με το βρετανικό παλάτι νομίζω ότι δεν χρειάζεται να σας πω πολλά. Κάθε σχετική αναφορά είναι σαν να κλέβω εκκλησία, αφού είναι σχεδόν περιττή. Ο εκατομμυριούχος (όχι του ΑΝΤ1 με τον Αρναούτογλου) επιχειρηματίας, που εσχάτως διακρίνω ότι έχει στοχοποιηθεί από κάτι άθλιους και κυρίως αχάριστους, εξαιτίας της απόφασής του να προσφέρει στο Έθνος, είχε μια απευθείας επαφή με τη συχωρεμένη τη βασίλισσα Ελισάβετ. Ενδεχομένως, αν αναζητήσει κανείς στην ιστορία, να μην υπάρχει πιο στενή σχέση Έλληνα επιχειρηματία (και τι επιχειρηματία) με το βρετανικό παλάτι. Ο αστικός μύθος κατά καιρούς ήθελε τον Λαβράνο να έχει παραδώσει στη συχωρεμένη μια Motorola για να του τηλεφωνεί στα δύσκολα (της) η βασίλισσα.

– Και δεν ήταν (λέει) λίγες οι στιγμές που χρησιμοποίησε τη μυστική τηλεφωνική συσκευή η αείμνηστη. Αναφέρω το συγκεκριμένο γεγονός, γιατί σε αυτήν τη χώρα έχουμε μάθει να ισοπεδώνουμε για ψύλλου πήδημα Έλληνες που ακτινοβολούν διεθνώς. Αντί λοιπόν να φωνάξουν τον Λαβράνο και να τον βραβεύσουν για την προσφορά του στο Έθνος, έχουν βαλθεί να εξοντώσουν τον άνθρωπο, με κάτι αστείους ελέγχους. Το κακό εν προκειμένω είναι ότι χάνει πολύτιμα λεπτά από τον χρόνο του (ο Λαβράνος), τα οποία θα μπορούσε με χαρά να τα ξοδέψει για την πατρίδα. Όμως ακόμη και τώρα, που κάποιοι αχάριστοι ασχολούνται εν Ελλάδι μαζί του, ο Λαβράνος, εκμεταλλευόμενος τις άριστες σχέσεις με το βρετανικό παλάτι, έκανε μια κίνηση που «ξάπλωσε» μέχρι και τον Σούνακ. Σύμφωνα με κάτι καλές πηγές που διαθέτω στο περιβάλλον του μεγαλοεπιχειρηματία, όταν είδε τη χυλόπιτα του Βρετανού πρωθυπουργού στον Μητσοτάκη, επικοινώνησε με εκείνη την παλιά Motorola που είχε δωρίσει στην Ελισάβετ και μίλησε όχι με την ίδια, αλλά με τον διάδοχό της, τον Κάρολο.

– Χωρίς πολλά πολλά, γιατί ο Γιάννης (ο Λαβράνος) δεν είναι των λόγων, αλλά των πράξεων, ζήτησε από τον βασιλιά να φορέσει μια γραβάτα με την ελληνική σημαία, αίτημα που ικανοποιήθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη. Όταν έχεις τέτοιους επιχειρηματίες, που έχουν τη δυνατότητα να σηκώνουν ένα τηλέφωνο και να επιβάλλουν ακόμη και τι… σώβρακο θα φορέσει ο βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας, νομίζω ότι είναι πολυτέλεια για έναν πρωθυπουργό, ακόμη κι αν είναι ο Μητσοτάκης, να ορίζει υπουργό Εξωτερικών. Άλλωστε, πρεσβευτής γεννιέσαι (όπως γεννήθηκε ο Λαβράνος), δεν γίνεσαι (όπως εν προκειμένω έγινε ο Γεραπετρίτης).