Σοκαρισμένος δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, μιλώντας για τα συναισθήματα που ένιωσε όταν ενημερώθηκε ότι ο Βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι έμεινε «σοκαρισμένος και λυπημένος» από τη διάγνωση, αλλά παραμένει σε τακτική επαφή με τον βασιλιά.

Ο Σούνακ είπε ότι αρχικά αισθάνθηκε σοκ και θλίψη, πρόσθεσε ότι είναι ευγνώμων που η ασθένεια «εντοπίστηκε νωρίς» και τόνισε πως ελπίζει ότι ο μονάρχης θα αναρρώσει γρήγορα.

Τόνισε ότι έχει «τακτική επαφή» με τον βασιλιά Κάρολο και δήλωσε αισιόδοξος ότι θα το ξεπεράσει.

«Οι σκέψεις μας είναι μαζί του και με την οικογένειά του», λέει ο Σούνακ, προσθέτοντας: «Είμαι σε τακτική επαφή όπως πάντα».

Χθες το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε τις εξελίξεις γύρω από την υγεία του βασιλιά, αλλά δε διευκρίνισε από τη μορφή καρκίνου πάσχει.

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νοσηλείας του βασιλιά για καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, διαπιστώθηκε ένα διαφορετικό θέμα ανησυχίας. Οι επακόλουθες διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια μορφή καρκίνου» αναφέρθηκε, ειδικότερα.

Ενημέρωσε πως ο Κάρολος θα απόσχει από τα καθήκοντά του για όσο διάστημα υποβάλλεται σε θεραπείες.

Προ ημερών, είχε υποβληθεί σε επέμβαση για τον προστάτη του και στο πλαίσιο αυτής έγινε και η διάγνωση. Ωστόσο, έχει ξεκαθαριστεί πως δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη.