Μέχρι τώρα δεν έχει σηµειωθεί κάποια θεαµατική πρόοδος στις σχέσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά µε τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη. Οι κακές γλώσσες αναφέρουν πως ένας από τους λόγους που ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόµη σηκώσει το τηλέφωνο για να ζητήσει από τον Νίκο Κοτζιά τη συµµετοχή του στο επιτελείο του είναι ότι µια τέτοια «µεταγραφή» θα προκαλέσει αναταράξεις.

Πρώτα από όλα, τον Νίκο Κοτζιά δεν τον θέλει στα πόδια του ο εξ απορρήτων του Στέφανου Κασσελάκη, βουλευτής Επικρατείας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος «λειτουργεί» και ως σκιώδης υπουργός Εξωτερικών και Αµυνας µαζί. Λογικό είναι να µη θέλει και ο κ. Κοτζιάς να «συνεργαστεί» µε τον ναύαρχο Αποστολάκη, σε περίπτωση που του ζητηθεί να βάλει πλάτη στο έργο του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό γιατί ο Ν. Κοτζιάς, όσο βλέπει τον Ευάγγελο Αποστολάκη να έχει «πάρε-δώσε» µε τον Πάνο Καµµένο, πετάει σπυριά.

Επίσης, εάν ο κ. Κοτζιάς αναλάµβανε χρέη συµβούλου του Στέφανου Κασσελάκη, τότε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να «αποχωριστεί» τον Βαγγέλη Καλπαδάκη, τον επί σειρά ετών διπλωµατικό σύµβουλο του Αλέξη Τσίπρα. Ο Βαγγέλης Καλπαδάκης µε τον Νίκο Κοτζιά έχουν ανοιχτούς λογαριασµούς από την περίοδο διακυβέρνησης του Αλέξης Τσίπρα.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 7/10