Στην αντεπίθεση πέρασε ο Στέφανος Κασσελάκης προκειμένου να αποδείξει ότι το ποσοστό που αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μικρό σε σχέση με τα μέλη που παραμένουν και σε γενικές γραμμές αυτή είναι η γραμμή του επίσημου ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποχωρήσεις των «6+6» και της Ομπρέλας.

Ο κ. Κασσελάκης παράλληλα συναντήθηκε με τον Νίκο Κοτζιά, πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα στο θέμα της συνεργασίας των δύο πλευρών. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν σε ταβέρνα του Πειραιά και μίλησαν για τα βήματα που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια προκειμένου το ΠΡΑΤΤΩ να συνεργαστεί και στην πράξη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δυο τους συνέφαγαν στο «Πανόραμα», το ίδιο εστιατόριο που το 2019 ο Αλέξης Τσίπρας είχε παραθέσει δείπνο στην Άνγκελα Μέρκελ. «Στον iSYRIZA είχαμε 152 email αποχώρησης και 758 νέες εγγραφές. Επειδή υπάρχει μία μαζική προπαγάνδα από τα ΜΜΕ για το “κύμα αποχωρήσεων” από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα ήθελα να δώσω τα ακριβή στοιχεία, χωρίς κανένα σχόλιο. Το τελευταίο 10ήμερο αποχώρησε από τις ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το 1,03% των μελών του κόμματος», έγραψε σε ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης, ενώ και η Δώρα Αυγέρη κινήθηκε σε αυτή τη λογική, αφού πρώτα επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μετατοπιστεί σε κάτι, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν μπορεί να αξιολογήσει τους πολιτικούς στόχους του νέου κόμματος.

«Αυτοί που αποχωρούν είναι πολύ λίγοι σε σχέση με αυτούς που μένουν», υπογράμμισε, ενώ ερωτηθείσα αν θα υπάρχει αντίστοιχη εισροή νέων μελών μετά την αποχώρηση μελών του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Μη βάζουμε εισερχόμενα - εξερχόμενα. Θα βάλουμε πρώτα τα εναπομείναντα, τα οποία είναι η πολύ μεγάλη πλειοψηφία. Για παράδειγμα, στη Νομαρχιακή Επιτροπή της Β΄ Θεσσαλονίκης έχουμε 3.000 μέλη, οι αποχωρήσεις είναι 15 με 20 μέλη. Η ίδια εικόνα είναι και στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Στην Αργολίδα έχει 1.000 μέλη και αποχώρησαν 15, άρα η βάση, τα απλά μέλη μας παραμένουν, επιμένουν και περιμένουν αυτή την οργανωτική αναδιάρθρωση του κόμματος. Έχουν κατατεθεί ήδη 3.000 βιογραφικά από νέους ανθρώπους και επιστήμονες στον iSYRIZA».

Διαβάστε ακόμα: Κασσελάκης και Κοτζιάς για φαγητό σε ψαροταβέρνα στην Καστέλλα

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο βουλευτής και στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, Πέτρος Παππάς. «Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια πολύ μικρή Νεολαία», δήλωσε ο βουλευτής, σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει τον αντίκτυπο από την αποχώρηση των νεολαίων. «Το αποτύπωμα στην κοινωνία είναι πολύ μικρό», πρόσθεσε, μιλώντας στο Open. Σύμφωνα με τον ίδιο «1.000 μέλη ήταν θεωρητικά εγγεγραμμένα, στην πραγματικότητα όμως μιλάμε για πολύ λίγα ενεργά μέλη, 50 στη Θεσσαλονίκη και 100 στην Αθήνα».

Την ίδια ώρα προχωρούν οι κινήσεις ανασυγκρότησης στο κόμμα. Χθες ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι ως σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής ορίζεται ο καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα απέφυγε να μπει στον εμφύλιο του ΣΥΡΙΖΑ, παρέμενε όμως σταθερά στο πλευρό της προεδρικής πλειοψηφίας. Ο Κεφαλονίτης με τη σειρά του προσπάθησε να υποβαθμίσει τις αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, πετώντας την… μπάλα στο τερέν της ΝΔ με αφορμή την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά. «Αυτό που βλέπουμε στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το τελευταίο διάστημα είναι λυπηρό, αλλά το μιντιακό σύστημα προσπαθεί να κρύψει όσα γίνονται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είδα τα αφιερώματα που θα ταίριαζαν στις ηχηρές διαφοροποιήσεις Σαμαρά έναντι της πολιτικής Μητσοτάκη», υπογράμμισε (Στο Κόκκινο) ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και διευθυντής του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.