Όλο και πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ο Νίκος Κοτζιάς. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, μετά το γεύμα εργασίας που είχε με τον Στέφανο Κασσελάκη, θα παρευρεθεί ως ομιλητής σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, θα μιλήσει αύριο Παρασκευή (στις 7.30 μ.μ. στο δημαρχείο Περιστερίου) σε συγκέντρωση της τοπικής οργάνωσης Περιστερίου του ΣΥΡΙΖΑ από κοινού με τον πρώην βουλευτή Κώστα Ζαχαριάδη.

Ενδεικτικός είναι και ο τίτλος της εκδήλωσης προκειμένου να σταλούν και τα αντίστοιχα πολιτικά μηνύματα: «Συμπόρευση αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων». Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Κοτζιάς μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το Υπουργείο Εξωτερικών αρθρογραφεί τακτικά για την ανάγκη συνεργασίας ευρύτερων δυνάμεων απέναντι στην κυβέρνηση.

Το ενδιαφέρον είναι πως ύστερα από καιρό ο πρώην υπουργός Εξωτερικών θα πάρει μέρος σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό γιατί όταν σε ανύποπτο χρόνο είχε προσκληθεί από την Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης είχε μπει βέτο από τον τότε γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Τζανακόπουλο.