H αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε πολλούς να πιστεύουν πως θα οµαλοποιηθούν οι σχέσεις µεταξύ της Κουµουνδούρου και της Χαριλάου Τρικούπη. Στο ίδιο συµπέρασµα θα µπορούσαν να οδηγηθούν και όσοι άκουγαν το µεσηµέρι της ∆ευτέρας την εθιµοτυπική τηλεφωνική συνοµιλία µεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και του Νίκου Ανδρουλάκη.

Πέραν των τυπικών, η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από τις τεράστιες καταστροφές στη Θεσσαλία. Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εµµέσως ζήτησε από τον κ. Ανδρουλάκη να βρουν ένα πεδίο συνεννόησης τουλάχιστον για τα θέµατα των φυσικών καταστροφών, επικαλούµενος και όσα είδε κατά την επίσκεψη που πραγµατοποίησε στις πληγείσες περιοχές.

Για λόγους αβρότητας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έδειξε αρνητικός στις πρώτες σκέψεις του κ. Κασσελάκη.

Διαβάστε ακόμα: ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης δεν ανησυχεί μετά την εκλογή Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έκλεισαν ραντεβού να τα πουν

ΠΑΣΟΚ: Ήχησαν τα τύμπανα πολέμου

Τίποτα, λοιπόν, δεν µαρτυρούσε το µεσηµέρι της ∆ευτέρας ότι θα ηχούσαν τόσο γρήγορα τα τύµπανα του πολέµου από το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ανδρουλάκης από το βήµα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του, όπως και µια πληθώρα στελεχών, όπως η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Μιχάλης Κατρίνης, ο Θανάσης Γλαβίνας και ο ∆ηµήτρης Μάντζος, επιτέθηκαν µε σφοδρότητα στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και σε ό,τι αυτός εκπροσωπεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, ακόµα και πριν από την επαναληπτική εκλογή, ο κ. Ανδρουλάκης είχε αποφασίσει τη γραµµή που θα ακολουθούσε. Μέσα του φαίνεται πως είχε κάνει τον διαχωρισµό µεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και της Εφης Αχτσιόγλου. Αν εκλεγόταν η τελευταία, θα κινούνταν πιο µετριοπαθώς, εκτιµώντας ότι η αντιπαράθεση θα ήταν πιο πολιτική.

Διαβάστε ακόμα: Νίκος Ανδρουλάκης από Κεφαλονιά: Ο ελληνικός λαός να στείλει μήνυμα απέναντι στην ανικανότητα της κυβέρνησης

Με τον κ. Κασσελάκη ήταν πεπεισµένος πως θα ήταν µε όρους αµιγώς επικοινωνιακούς, µιας και ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ντύσει, έως τώρα, τον λόγο του µε πολιτικό περιεχόµενο. Παράλληλα, στη Χαριλάου Τρικούπη είδαν πως το στελεχιακό κάδρο του κ. Κασσελάκη είναι κυρίως µε πρόσωπα που παραπέµπουν στη χειρότερη περίοδο του Αλέξη Τσίπρα, από τον καταδικασµένο από το ειδικό δικαστήριο Νίκο Παππά έως τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στη βάση αυτή, οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ εκτιµούν ότι ο χρόνος θα λειτουργήσει υπέρ τους, δεδοµένου ότι θα αναδεικνύονται συνεχώς τα εσωκοµµατικά ζητήµατα του ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια ώρα που ο κ. Κασσελάκης δεν θα µπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης. Κατά συνέπεια, στην πορεία προς τις ευρωεκλογές, οι τόνοι του ΠΑΣΟΚ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι υψηλοί, µε το ερώτηµα που τίθεται να είναι πώς θα επιλέξει να απαντά ο διάδοχος του Αλ. Τσίπρα.

Διαβάστε ακόμα: ''Συναγερμός'' στο ΠΑΣΟΚ για τον Κασσελάκη: Η στάση αναμονής και οι συζητήσεις στην Τρικούπη που δείχνουν την ανησυχία

Δημοσιεύθηκε στο Secret στις 30/9/2023