Σήμερα τα Φώτα και ο φωτισμός θα λένε τα κάλαντα των Φώτων που έρχονται, αλλά στο Φανάρι θα υπάρχει και πολιτικό ενδιαφέρον… Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει επιλέξει όπως και ο Νίκος Ανδρουλάκης για τον εορτασμό των Θεοφανίων το Φανάρι και εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς αν εκεί οι δύο πρόεδροι μπορέσουν να ανοίξουν μεταξύ τους διαύλους και να μην επαναληφθούν οι ψυχρές εικόνες από τις προηγούμενες συναντήσεις τους με τις γυρισμένες πλάτες και την αμηχανία.

Όλα δείχνουν ότι η συνύπαρξή τους στο Φανάρι τα Θεοφάνια, πέρα από κοινά φωτογραφικά στιγμιότυπα, δεν θα αλλάξει το ψυχρό κλίμα που επικρατεί μεταξύ τους. Στη Χαριλάου Τρικούπη άλλωστε υπάρχει εκνευρισμός ακόμα για τις επιθέσεις Κασσελάκη στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή την εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη αλλά και για τις «οδηγίες» που επέλεξε να δώσει μέσω συνέντευξής του στον Νίκο Ανδρουλάκη για το πώς πρέπει να χειριστεί το θέμα της παρακολούθησής του.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει επισκεφτεί ξανά πρόσφατα το Φανάρι συνοδευόμενος από στενούς του συνεργάτες και κρατά την επικοινωνία με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Οι δίαυλοι αυτοί και ενόψει ευρωεκλογών αναμένεται να ισχυροποιηθούν ακόμα περισσότερο. Αντίστοιχη επικοινωνία και επαφή προσπαθεί να αναπτύξει ο Στέφανος Κασσελάκης. Άλλωστε και οι δύο τονίζουν έντονα τα εθνικά θέματα και τον πατριωτικό τόνο στον λόγο τους, δίνοντας τους ανάλογους συμβολισμούς, όπως η επίσκεψη στο Φανάρι.

Με αυτά τα δεδομένα μέχρι και τις ευρωεκλογές η κοινή ατζέντα και η κοινή δεξαμενή ψηφοφόρων που διεκδικούν και θα καθορίσει το εκλογικό αποτέλεσμα δεν θα αλλάξουν τον ψυχρό αέρα μεταξύ τους παρά τη ζεστή ατμόσφαιρα στα νερά του Βοσπόρου…