∆ιαζύγιο αλά... λακωνικά

Στο κλαμπ των «ελεύθερων και ωραίων» της πολιτικής έχει εισέλθει και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον Νομό Λακωνίας Νάγια Γρηγοράκου, η οποία στις αρχές Αυγούστου χώρισε με τον σύζυγό της, γνωστό γιατρό, έπειτα από έναν χρόνο έγγαμης ζωής. Πέρυσι τέτοια εποχή ήταν που ανέβαιναν τα σκαλιά της εκκλησίας στην Πολιτεία και τις επόμενες ημέρες παίρνουν διαζύγιο συναινετικά. Μάλιστα, ο γάμος τους είχε απασχολήσει και τις κοινωνικές στήλες, αφού είχε παραστεί το «όλον ΠΑΣΟΚ» και ο σημερινός αρχηγός του κόμματος, Ν. Ανδρουλάκης.

Τώρα, ως προς τους λόγους που οδήγησαν το ζευγάρι στην απόφαση να τραβήξουν χωριστούς δρόμους; Μάλλον επειδή η πολιτική είναι βαριά, όπως η καλογερική, καταπώς λέει και ο θυμόσοφος ελληνικός λαός. Αυτό που έχουμε μάθει είναι πως η Ν. Γρηγοράκου ήταν αυτή που πήρε την πρωτοβουλία να χωρίσουν, γιατί ο μέχρι πρότινος σύζυγός της δεν ήταν έτοιμος να «προσαρμοστεί» και να «συμβιβαστεί» με τους δύσκολους και ασυνήθιστους ρυθμούς της νέας της ζωής. ∆ηλαδή, με όλα όσα απέρρεαν ως υποχρεώσεις από την εκλογή της ως μέλους του Εθνικού Κοινοβουλίου, εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται πως στην πολιτική δεν ισχύει το «Ους ο Θεός συνέζευξεν άνθρωπος μη χωριζέτω».

Η σιωπή του Γιώργου Κατρούγκαλου

Σύμφωνα με τη νέα εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ∆. Αυγέρη, εκείνη η δήλωση που είχε κάνει παραμονές των εθνικών εκλογών ο Γ. Κατρούγκαλος, για τις ασφαλιστικές εισφορές, δεν ήταν καθόλου τυχαία. Εγινε συνειδητά και με στόχο να πληγεί ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ομως τι νόημα είχε στην παρούσα φάση η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρει με διχαστικό τρόπο στο προσκήνιο ένα τέτοιο θέμα;

Μήπως περίμενε να «τσιμπήσει» ο Γ. Κατρούγκαλος, ώστε να της απαντήσει και στη συνέχεια το περιβάλλον του Στ. Κασσελάκη να τον «χρεώσει» στην Ε. Αχτσιόγλου και έτσι να συνεχιστεί η εσωτερική προπαγάνδα για τους «υπονομευτές» του Αλ. Τσίπρα; Γιατί στο επιτελείο της Ε. Αχτσιόγλου αυτό κατάλαβαν. Πάντως, ο Γ. Κατρούγκαλος, που δέχτηκε τηλεφωνήματα από δημοσιογράφους για να σχολιάσει τα λεγόμενα της ∆. Αυγέρη, δήλωνε πως «τηρεί σιγή ασυρμάτου» και θα τοποθετηθεί δημοσίως «εν καιρώ».

Διαβάστε ακόμα: Ασήκωτο το κλίμα για τον Κατρούγκαλο στον ΣΥΡΙΖΑ - Τον ''στιγμάτισαν'' οι δηλώσεις του περί αύξησης εισφορών στους ελεύθερους επαγγελµατίες

Προς διαγραφή ο ∆ημήτρης Τζανακόπουλος;

Ορόσημο για την περαιτέρω διάρρηξη των σχέσεων του Στ. Κασσελάκη με την Ε. Αχτσιόγλου θεωρείται η απόφαση της Επιτροπής ∆εοντολογίας του κόμματος σχετικά με την πειθαρχική ποινή που θα επιβληθεί στον σύζυγό της, ∆. Τζανακόπουλο, για το γνωστό επεισόδιο τη νύχτα των εθνικών εκλογών με τον Π. Ρήγα.

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Πανάκριβo ''τίμημα'' για την Αχτσιόγλου ο Δημήτρης Τζανακόπουλος - Οι... αντιπάθειες της κόστισαν μια πιθανή νίκη

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Στ. Κασσελάκης για το συγκεκριμένο ζήτημα δέχεται πιέσεις από τους πιο «σκληροπυρηνικούς» συνεργάτες του να μη χαριστεί στον ∆. Τζανακόπουλο και να ανάψει το πράσινο φως στα μέλη της Επιτροπής ∆εοντολογίας για τη διαγραφή του.

Ωστόσο, υπάρχουν και οι πιο λογικοί, που συνιστούν ψυχραιμία, γιατί, εάν τιμωρηθεί με την εσχάτη των ποινών, δηλαδή τη διαγραφή του από το κόμμα και την Κ.Ο., τότε θα προκληθούν ισχυροί κλυδωνισμοί.  Βέβαια, υπάρχει και μια άλλη παράμετρος στη συγκεκριμένη υπόθεση: να τους «αποχαιρετήσει» ο ∆. Τζανακόπουλος πριν συνεδριάσουν, ανακοινώνοντας την ανεξαρτητοποίησή του.

Ο Κασσελάκης και η ομάδα Μακρόν

Μετά την αποχώρηση του Αλ. Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όλα δείχνουν πως θα τερματιστεί και το φλερτ που είχε αναπτύξει τα προηγούμενα χρόνια ο ίδιος με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΕΣΚ). Παραμένει άγνωστο ποια μεταχείριση θα έχει από το ΕΣΚ ο διάδοχός του, Στ. Κασσελάκης, ο οποίος δεν έχει καμία απολύτως επαφή μαζί τους. Οπως άλλωστε και με το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, μέλος του οποίου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως «μπλόκο» σε ενδεχόμενη πρόσκληση του Στ. Κασσελάκη από το ΕΣΚ σχεδιάζει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης, ο οποίος όλα τα προηγούμενα χρόνια «καπελωνόταν» στις συνόδους από τον Αλ. Τσίπρα, που πήγαινε ως «παρατηρητής». Για τη συμμετοχή του Αλ. Τσίπρα στις συνόδους του ΕΣΚ υπήρχε ως δικαιολογία το γεγονός πως έχει διατελέσει πρωθυπουργός, κάτι που ίσχυε και στην περίπτωση του ηγέτη του ΑΚΕΛ, ∆. Χριστόφια. Μετά τις ευρωεκλογές, στις οποίες ακούγεται πως υποψήφιος μπορεί να είναι ο Στ. Κασσελάκης, θα δούμε εάν θα επαληθευθεί και το σενάριο προσχώρησης του κόμματος στην πολιτική ομάδα «Εμπρός!» του Εμανουέλ Μακρόν.

Ευάγγελος Αποστολάκης: Μία φωτογραφία, χίλιες αντιδράσεις

«Ο ναυαρχούκος τα έχει κάνει θάλασσα», λένε πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους για τον βουλευτή Επικρατείας του κόμματος, Ευ. Αποστολάκη, ο οποίος μέσα σε μία εβδομάδα έχει κάνει άστοχες δηλώσεις, όπως αυτή που έδειχνε τον δρόμο της εξόδου στους διαφωνούντες, αλλά και προκλητικές φωτογραφήσεις με πρόσωπα που είναι κόκκινο πανί για τον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε ακόμα: Πάνος Καμμένος: Προτρέπει τον Ευάγγελο Αποστολάκη σε ΑΦΟΥΜΙΓΚΕΪΣΟΝ στον ΣΥΡΙΖΑ και εξηγεί

Η φωτογραφία του με τον πρώην πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ., Π. Καμμένο, σε ταβέρνα των νοτίων προαστίων, η οποία στη συνέχεια συνοδεύθηκε από ένα άλλο σχόλιο του πρώην «συγκυβερνήτη» του Αλ. Τσίπρα περί εξόντωσης των τρωκτικών στα πλοία, ενόχλησε ακόμη και πρόσωπα που στηρίζουν τον Στ. Κασσελάκη.

Δημοσιεύθηκε στη στήλη Αλάτι και Πιπέρι στην Απογευματινή