Έπρεπε να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στα εκλογικά τάρταρα για να ξαναγαπήσουν το ΠΑΣΟΚ αυτοί που το εγκατέλειψαν και συνέβαλαν καθοριστικά τα προηγούμενα χρόνια στην απαξίωσή του, στην ελληνική κοινωνία.

Ανάμεσα σε αυτούς και η Λούκα Κατσέλη, η οποία στα δύσκολα την κοπάνησε από το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, για να βάλει πλάτη στον Α. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ που στη μάχη της διαδοχής του Α. Τσίπρα στηρίζει την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου με άρθρο της στο Libre.gr ζητά ανοιχτά και παντού τη συνεργασία των δύο κομμάτων.

«Η ανάγκη συγκρότησης ενός αρραγούς μετώπου προοδευτικών δυνάμεων είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας. Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και των ευρωεκλογών τον Ιούνιο 2024, αλλά και εκλογικών αναμετρήσεων στα συνδικάτα, στα επιμελητήρια, στις επαγγελματικές ενώσεις, είναι καιρός ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αλλά και άλλες προοδευτικές δυνάμεις να ξεπεράσουν τον κομματικό ανταγωνισμό και τις αδιέξοδες στρατηγικές επικράτησης και ενίσχυσης της κομματικής επιρροής τους και να διερευνήσουν δυνατότητες συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα στη βάση προγραμματικών δεσμεύσεων και συμφωνιών».

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 25/7