Τα σκαλιά της εκκλησίας ετοιµάζεται να ανέβει µε την αγαπηµένη του ο πρώην βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν κατάφερε να κερδίσει στην τελευταία εκλογική µάχη του Ιουνίου, Μίλτος Χατζηγιαννάκης. Ωστόσο, αν και έχασε στην πολιτική, κέρδισε την αγάπη της µέλλουσας συζύγου του, ∆ήµητρας Παντελή.

Ο κ. Χατζηγιαννάκης µαζί µε την προεκλογική προετοιµασία έτρεχε παράλληλα τη γαµήλια. Ολα είναι σχεδόν έτοιµα. Προσκλητήρια, νυφικό, γαµπριάτικο κοστούµι. Αυτή την εβδοµάδα τρέχει για να βρει και τα κατάλληλα γαµπριάτικα παπούτσια και πολύ το χαίρεται!

Τώρα που τέλειωσε µε το άγχος των εκλογών, ξεκίνησε το άγχος των λεπτοµερειών. Η αγαπηµένη του, ∆ήµητρα, ψυχολόγος στο επάγγελµα και πολύ οργανωτικός χαρακτήρας, θα έχει δίπλα της πολλά παρανυφάκια, ανίψια και βαφτιστήρια από τις δύο οικογένειες. Κουµπάροι του ζευγαριού είναι τρεις πολύ στενοί τους φίλοι. ∆ύο του Μίλτου και ένας της ∆ήµητρας.

Ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης αποφάσισε να κάνει πρόταση γάµου στην αγαπηµένη του κάνοντας αυτό που κάθε κορίτσι ονειρεύεται. Οπως δήλωσε, δεν θα παντρευτεί µε πολιτικό γάµο, αλλά µε παραδοσιακό, θρησκευτικό. «Παραδοσιακότατα όσο δεν πήγαινε. Είχα κρύψει το µονόπετρο στις βαλίτσες µας, στο ταξίδι για Νέα Υόρκη. Πήγαµε για Πρωτοχρονιά. Στην αλλαγή του χρόνου, χωρίς να το περιµένει η ∆ήµητρα, έπεσα στα γόνατα και τη ζήτησα σε γάµο. ∆ίπλα µας Αµερικάνες να ουρλιάζουν µόλις αντιλήφθηκαν ότι κάποιος κάνει πρόταση γάµου και δίνει ένα δαχτυλίδι µέσα σε ένα σφηνοπότηρο, στην ταράτσα ξενοδοχείου, κοντά στην Times Square». Οι δυο τους συζούν ήδη πέντε χρόνια και γνωρίζονται έξι. «Ακόµα και οι τυπικότητες είναι σηµεία που έχουν το δικό τους νόηµα και προχωράνε τη σχέση παραπέρα. Γι’ αυτό και είµαι πολύ χαρούµενος που το κάνω!», λέει ο Μ. Χατζηγιαννάκης και χαµογελάει διάπλατα. Στη συνέχεια, εκµυστηρεύεται: «Η ∆ήµητρα µε κρατάει ήρεµο. Θέλω να κάνω οικογένεια µαζί της». Ωστόσο, στην ψυχανάλυση που κάνει τέσσερα χρόνια τώρα δεν έχει την αγαπηµένη του απέναντι. «Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Κάνω ό,τι χρειάζεται για να κρατάω την ψυχική και σωµατική µου ηρεµία».

Στην Αθήνα ο γάμος

Με ηρεµία, µετά τη µη επανεκλογή του, και καθαρό µυαλό, στις 16 Σεπτεµβρίου θα παντρευτούν στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στον Λαιµό της Βουλιαγµένης, έχοντας ήδη προσκαλέσει περίπου 250 άτοµα. Αν και Σκυριανοί και οι δύο, αποφάσισαν να τελέσουν το Μυστήριο στην Αθήνα, σε ένα πολύ ειδυλλιακό εκκλησάκι, και να ακολουθήσει γαµήλια δεξίωση στο «Ble Azure», στον Αλιµο, δίπλα στη θάλασσα. Στον γάµο καλεσµένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι µόνο οι τρεις πολύ στενοί του φίλοι, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Γιάννης Σαρακιώτης και ο ∆ιονύσης Καλαµατιανός, η τριάδα που όλη την προηγούµενη τετραετία περνούσε ατελείωτες ώρες εκτός και εντός Βουλής. Ο Μίλτος και η ∆ήµητρα τα έχουν οργανώσει όλα στην εντέλεια, εκτός από το ταξίδι του µέλιτος, που το προγραµµατίζουν για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Σίγουρα όµως, όπως µας αποκάλυψε ο Μίλτος, ετοιµάζουν και ένα free wedding party στη Σκύρο για όλους, οικογένεια και φίλους.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 8/7