Ο Αλέξης Τσίπρας, µετά την ήττα της 21ης Μαΐου, είχε πει δηµόσια ότι σκέφτηκε να παραιτηθεί.

Μάλιστα, όχι µόνο το σκέφτηκε και το δήλωσε, αλλά, σύµφωνα µε πληροφορίες, είχε µοιραστεί τη σκέψη του µε κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ανήκουν στην οµάδα των «προεδρικών», όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Βούτσης και η Έφη Αχτσιόγλου.

Πριν φτάσουµε στις κάλπες της 25ης Ιουνίου, έγινε µεγάλη προσπάθεια να µεταπειστεί. Το βάρος αυτής της προσπάθειας ανέλαβαν η σύντροφός του, Μπέτυ Μπαζιάνα, η αδελφή του, Ζανέτ Τσίπρα, και ο αρθρογράφος της «Αυγής» Θανάσης Καρτερός, που παραµένει άτυπος σύµβουλός του και έµπιστος συνοµιλητής του στα δύσκολα.

Ανάλογη θέση πήραν ο βουλευτής ∆ηµήτρης Τζανακόπουλος, η γραµµατέας του κόµµατος, Ράνια Σβίγκου, και ο διευθυντής του γραφείου του, Μιχάλης Καλογήρου. Φράση που ακούστηκε στην Κουµουνδούρου, όπως µεταφέρθηκε στη στήλη, είναι «µην τους κάνεις τη χάρη». Το σε ποιους αναφέρονται µπορεί κανείς να το εικάσει ελεύθερα. Ανεξαρτήτως, πάντως, της επιχειρηµατολογίας των υποστηρικτών του, είναι γεγονός αδιαµφισβήτητο ότι ο Τσίπρας επέλεξε να γράψει ο ίδιος τους τίτλους τέλους στο δράµα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας για «νέο ΣΥΡΙΖΑ», που θα προκύψει µε επανίδρυση του χώρου, και «παραµερίζοντας για να περάσει το νέο κύµα», ο Τσίπρας ελπίζει ότι θα παραµείνει πιο χρήσιµος φεύγοντας, παρά µένοντας!

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 1/7