Τη στήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδας για την αποφυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, ζήτησε ο γιος του Πέτρος, που συναντήθηκε χθες με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

Ο Φρέντης Μπελέρης, που παραμένει κρατούμενος στις φυλακές Τιράνων από τις 12 Μαΐου, την περασμένη Πέμπτη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τιράνων, λόγω προβλημάτων υγείας. Μετά την αναλυτική ενημέρωση ο κ. Ιερώνυμος εξέφρασε την ανθρώπινη συμπαράστασή του, ενώ σημείωσε ότι επειδή το ζήτημα είναι εξαιρετικά λεπτό «και άπτεται των δικαιωμάτων της εθνικής μειονότητας στην Αλβανία», θα επικοινωνήσει αρμοδίως με τον υπουργό Εξωτερικών και με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο. Χθες ο δικηγόρος του Μπελέρη, Θεόδωρος Καραγιάννης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι 100,3, δήλωσε ότι η αδικία που έχει υποστεί και η ψυχολογική πίεση που δέχεται επιδεινώνει τα χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Σημείωσε ακόμη ότι η δικογραφία εις βάρος του κ. Μπελέρη είναι άδεια και «γυμνή» από στοιχεία και πως στην Ελλάδα δεν θα περνούσε ούτε έξω από γραφείο εισαγγελέα για να πάει σε προκαταρκτική εξέταση. Κατέληξε δε ότι γι’ αυτό το αδίκημα η προσωρινή κράτηση στην Αλβανία είναι ένα σπάνιο φαινόμενο και ειδικά για εκλεγμένο αιρετό άρχοντα.

Δημοσιεύτηκε στην στήλη «Αλάτι και Πιπέρι» της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ στις 31/5