Εκτός ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.∆. βρέθηκε τελικά η Ματίνα Παγώνη, παρά τις φήµες που την ήθελαν να βρίσκεται σε εκλόγιµη θέση.

Οι πληροφορίες λένε, πάντως, ότι και µόνο οι φήµες είχαν δηµιουργήσει µεγάλη αναταραχή στο κυβερνών κόµµα, καθώς αρκετά κορυφαία στελέχη διαφωνούσαν µε αυτή την επιλογή. Μάλιστα, αν και παραδέχονταν ότι η Ματίνα Παγώνη έχει βοηθήσει πολλές φορές την κυβέρνηση και τη Ν.∆., επεσήµαιναν ότι το στυλ της ήταν πολύ µακριά από αυτό που είχε υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν έλεγε ότι τα πρόσωπα που θα µπουν στο ψηφοδέλτιο θα είναι άγνωστα στην κοινή γνώµη, αλλά µε «βαριά» βιογραφικά.

∆ηλαδή, οι ενστάσεις των κυβερνητικών στελεχών είχαν να κάνουν µε την υπερβολική προβολή της κ. Παγώνη και όχι µε τις ικανότητές της, τις οποίες κανένας δεν αµφισβήτησε. Η ίδια, πάντως, εµφανίστηκε «υπάκουη» στη γραµµή του κόµµατος, λέγοντας ότι «ο αρχηγός του κόµµατος επιλέγει τα πρόσωπα που είναι αναγνωρίσιµα και θα πάρουν ψήφους από όλη την Ελλάδα, γιατί εµείς ως Ν.∆. θέλουµε την αυτοδυναµία».

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 6/5/23