Τα μυαλά που κουβαλάει ο Γιάνης Βαρουφάκης τα γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Αριστεράς, Γιάννης Δραγασάκης, αλλά και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι οποίοι εσχάτως τον αντιμετωπίζουν με μια ανεξήγητη επιείκεια και τον «πλασάρουν» ως εν δυνάμει «σύμμαχο» της προσπάθειας για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ηττημένων.

Μέχρι και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, που μετά το δημοψήφισμα του 2015 έστειλε αδιάβαστο τον Γ. Βαρουφάκη υπό τον φόβο να μην καταλήξει η κυβέρνησή του στο Γουδί, εάν ερχόταν σε ρήξη με τους δανειστές, αναρωτιέται γιατί μπορεί στην παρούσα φάση να «αβαντάρουν» οι Γ. Δραγασάκης και Ε. Τσακαλώτος τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της συμμετοχής του σε μια κυβέρνησης ηττημένων με ριζοσπαστικό πρόσημο.

Εν τω μεταξύ ζούμε μεγάλες στιγμές. Διότι την ώρα που τα τρελά σχέδια του Γ. Βαρουφάκη για την Οικονομία δεν τα αποδοκιμάζουν οι Ε. Τσακαλώτος και Γ. Δραγασάκης, τα χλευάζουν και τα θεωρούν ύποπτα οι Π. Λαφαζάνης και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Δημοσιεύτηκε στην στήλη «Αλάτι και Πιπέρι» της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ στις 25/4