Να δείτε που στο τέλος ο Α. Τσίπρας, εάν χρειαστεί να κάνει ένα διάλειμμα από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να επιστρέψει στη συνέχεια, δεν θα δώσει το δαχτυλίδι της διαδοχής σε κάποιον νεότερο «δελφίνο», αλλά θα επιλέξει να του κάνει τη βάρδια για ένα μεταβατικό διάστημα ένας ηλικιακά μεγαλύτερος από τον ίδιο.

Προσωπικά δεν θα εκπλαγώ εάν η λύση αυτή είναι ο πρώην «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας, Ε. Τσακαλώτος, ο οποίος σε σχέση με άλλα στελέχη του κόμματος έχει μετρημένες φιλοδοξίες. Μπορεί ο Ε. Τσακαλώτος να θεωρείται άτυπος ηγέτης της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης, αλλά εάν ο Α. Τσίπρας τον προτείνει για πρόεδρο του κόμματος, μέχρι να γίνει το συνέδριο και η εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση, δεν είναι βέβαιο πως θα αρνηθεί.

Το σενάριο αυτό, που κόβει τη φόρα των νεότερων, εκτός από τον Ε. Τσακαλώτο περιλαμβάνει και ακόμη δύο ονόματα: αυτά του Ν. Βούτση και του Γ. Δραγασάκη. Και εννοείται πως εάν αποδεχθούν τον ρόλο του μεταβατικού προέδρου, αυτό δεν σημαίνει πως ο Α. Τσίπρας θα αποσυρθεί οριστικά και αμετάκλητα.

Μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος, επειδή θα είναι «απαίτηση» της βάσης η επάνοδός του.

Δημοσιεύτηκε στη στήλη «Αλάτι και Πιπέρι» της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ στις 13/6