Σε φάση προεκλογικής εσωστρέφειας έχει διολισθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις αντικρουόμενες τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών αναφορικά με το εάν το κόμμα πρέπει να εξετάσει το σενάριο του σχηματισμού κυβέρνησης ηττημένων, σε περίπτωση που δεν κερδίσει τις εθνικές εκλογές.

Το θέμα «ξαναφούντωσε» με αφορμή τις σχετικές δηλώσεις που έκαναν τις προηγούμενες ημέρες οι Ε. Τσακαλώτος και Γ. Δραγασάκης, ασχέτως εάν στη συνέχεια αμφότεροι επιχείρησαν να δώσουν διευκρινίσεις, ομνύοντας στον στόχο για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς κάλπες. Στενοί συνεργάτες του Α. Τσίπρα εξηγούσαν πως, ακόμη και αν στα τηλεοπτικά πάνελ δέχονται τέτοιες ερωτήσεις, υπάρχουν τρόποι να τις αποφύγουν εάν θέλουν. Δηλαδή, δεν χρειάζεται να υπερθεματίζουν, έστω και σε θεωρητικό επίπεδο, την ευόδωση μιας τέτοιας εξέλιξης.

Τους Γ. Δραγασάκη και Ε. Τσακαλώτο «άδειασε» χθες ο Χ. Σπίρτζης, ο οποίος μιλώντας στοv ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, τόνισε: «Το σενάριο των ηττημένων δεν υπάρχει. Και δεν υπάρχει ούτε και μαθηματικά. Άρα, κακώς το συζητάει όποιος το συζητάει».

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 22/4