Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει συγκρουστεί µε τον Παύλο Πολάκη περισσότερο από κάθε άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Για τον λόγο αυτό έχει ενδιαφέρον η στάση του µετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, που απλώς επικυρώθηκε από την Πολιτική Γραµµατεία, να επανεντάξει τον βουλευτή Χανίων στο ψηφοδέλτιο του κόµµατος.

Το ηγετικό στέλεχος της «Οµπρέλας» δεν πρόκειται να κάνει προεκλογικά τίποτα που να µπορεί µετεκλογικά να χρησιµοποιηθεί από την Κουµουνδούρου ως επιχείρηµα για να δικαιολογηθεί τυχόν µέτρια εκλογική επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην ΥΠ.ΟΙΚ. έχει αποδεχτεί εδώ και καιρό ότι το κόµµα έχει γίνει σκληρά αρχηγικό, παρά τη µάχη που ο ίδιος έδωσε µε συνέπεια για την ενίσχυση των συλλογικών διαδικασιών.

Επίσης, έχει αιφνιδιαστεί αρκετές φορές µε σοβαρές αποφάσεις της ηγεσίας, τις οποίες έµαθε εκ των υστέρων και από τα ΜΜΕ. ∆εν θέλει να αντιµετωπίζεται ως εκπρόσωπος της εσωκοµµατικής αντιπολίτευσης και όποιες αντιρρήσεις έχει µε θέµατα στρατηγικής και πολιτικής του Αλέξη Τσίπρα θα τις εκφράσει µετά τις εκλογές και στα όργανα.

Αρα, αν και τον ενοχλούν ο Παύλος Πολάκης και ο «πολακισµός», δεν πρόκειται να δηµιουργήσει κανένα θέµα. Αργότερα, αναλόγως µε τις εξελίξεις, βλέπουµε... Αλλωστε, η πανηγυρική επιστροφή του Πολάκη έχει άλλο ένα «πλεονέκτηµα» για την εσωκοµµατική αντιπολίτευση του Τσίπρα: κάνει ακόµα πιο δύσκολη την εκλογική του ανάκαµψη, οπότε ενισχύει τη δυνατότητα αµφισβήτησής του µετά τις εκλογές.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 24/3/23