Η αποχώρηση του Κώστα Καραµανλή από το ψηφοδέλτιο της Ν.∆. στην Α’ Θεσσαλονίκης έφερε στην πρώτη γραµµή του ενδιαφέροντος το σενάριο να επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την εν λόγω περιφέρεια ως τον τρίτο εκλογικό του προορισµό για τις προσεχείς κάλπες.
 
Υπενθυµίζεται ότι ο πρωθυπουργός θα είναι και πάλι υποψήφιος στη ∆υτική Αθήνα, αλλά και στον Εβρο, ενώ µέχρι και τις αρχές της εβδοµάδας σκεφτόταν ιδιαιτέρως τη Λάρισα. Ωστόσο, η έξοδος Καραµανλή σε συνδυασµό µε τη... σχεδόν ισοπαλία που καταγράφεται µεταξύ του κυβερνώντος κόµµατος και του ΣΥΡΙΖΑ στο άλλοτε «γαλάζιο» προπύργιο της πρώτης εκλογικής περιφέρειας της συµπρωτεύουσας (σε αντίθεση µε τη σαρωτική υπεροχή στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία) φαίνεται πως τον φέρνουν προ της ανάγκης να στρέψει την πυξίδα στον Λευκό Πύργο.

Εάν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά, πάντως, τότε θα αρχίσει από το µηδέν το ψάξιµο για την ισχυροποίηση του ψηφοδελτίου του Κάµπου, το οποίο πονοκεφαλιάζει εδώ και καιρό τους επιτελείς του Μαξίµου και της Πειραιώς, αφού παρατηρείται δυστοκία στην εξεύρεση κατάλληλων υποψηφιοτήτων.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 24/2