Υποκλοπές τέλος για τη Χαριλάου Τρικούπη, τουλάχιστον... μέχρι νεωτέρας! Παρά το γεγονός ότι αισθάνονται πως το θέμα «κουκουλώθηκε» από την κυβέρνηση, στο ΠΑΣΟΚΚΙΝ.ΑΛ. έχουν αποφασίσει -κεντρικά- να αφήσουν πίσω τους την ατζέντα των υποκλοπών και να επικεντρωθούν στα ζητήματα της καθημερινότητας, γιατί πλέον είναι σαφές ότι το πολιτικό παιχνίδι θα κριθεί στο καλάθι του νοικοκυριού και στα ενεργειακά.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει προγραμματίσει να απουσιάζει από την Αθήνα όταν θα έρθει εδώ (μέσα στον Νοέμβριο) η επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου, που ασχολείται με τα κακόβουλα λογισμικά και τις παρακολουθήσεις.

Αυτό δεν σημαίνει ότι μετανιώνει για τη στάση που κράτησε μέχρι τώρα. Κάθε άλλο. Παρ’ όλα αυτά, πήρε το μήνυμα και από τη βάση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. ότι δεν πρέπει να δίνει την εντύπωση πως η υπόθεση των υποκλοπών είναι η πρώτη του προτεραιότητα.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα, άλλωστε, είχε στείλει το δικό της μήνυμα μέσω της αποστασιοποίησής της, κάτι που δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητο από τη Χαριλάου Τρικούπη. Και προφανώς θα ληφθεί υπόψη όταν έρθει η ώρα. Πάντως, η υπόθεση άφησε και κάτι θετικό: Εφερε ξανά κοντά τον πρόεδρο με πρόσωπα που διατηρούν σημαντική επιρροή στον πολιτικό χώρο του οποίου ηγείται.

Το στοίχημα τώρα είναι να συνεχιστεί η επαφή με αυτά τα πρόσωπα, πράγμα όχι και τόσο αυτονόητο, το οποίο απαιτεί σοβαρή προσπάθεια.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 22/10