Με το που επέστρεψε από τις ολιγοήμερες διακοπές του στη Λισαβόνα και πριν εγκατασταθεί στο εξοχικό του στα Λεγραινά, ο Αλέξης Τσίπρας έπεσε πάνω στον τυφώνα των παρακολουθήσεων. «Έτριβε τα μάτια του!». Έτσι μου το περιέγραψαν στενοί συνομιλητές του. Δυσκολευόταν να πιστέψει πώς έμπλεξε σε τέτοια δίνη η κυβέρνηση μέσα στον Αύγουστο. Από τις φωτιές το περίμενε, από τις παρακολουθήσεις δεν το είχε διανοηθεί!

Όταν του επισημάνθηκε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκος Ανδρουλάκης, γίνεται μέσα από αυτή την υπόθεση πρωταγωνιστής των εξελίξεων, απάντησε, όπως μου μεταφέρθηκε, ότι «σημασία έχει να τραυματιστεί πολιτικά ο Μητσοτάκης και όλα τα άλλα έπονται».

Για να το πω με άλλα λόγια, ο Αλέξης Τσίπρας αισθάνεται «από σπόντα» ο κερδισμένος της υπόθεσης. Και δεν δείχνει να αγωνιά για τους πόντους που υποτίθεται ότι κερδίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης, γιατί θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν κινδυνεύει να χάσει τη δεύτερη θέση στο πολιτικό σκηνικό και επομένως αυτός θα έχει το πάνω χέρι μετά τις εκλογές σε όποιες ζυμώσεις γίνουν στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Στο μεταξύ, θα προσπαθήσει να επωφεληθεί όσο περισσότερο γίνεται ανεβάζοντας τα δημοσκοπικά του ποσοστά, ενώ η γραμμή που έχει επιλέξει είναι προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό και μάχη κατά του «κράτους της Δεξιάς».

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 12/8