Tην ενόχληση της Χαριλάου Τρικούπη έχει προκαλέσει η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να καπηλευτεί πολιτικά και επικοινωνιακά την υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, ελπίζοντας πως μπορεί να προσποριστεί εκλογικά οφέλη με το να υπερθεματίζει στην εκτόξευση κατηγοριών και καταγγελιών εναντίον της κυβέρνησης.

Το γεγονός δε πως αυτή η στρατηγική της Κουμουνδούρου συνδυάζεται και με τη διοχέτευση αμφιλεγόμενων πληροφοριών περί προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ στη βάση μιας ενιαίας επιθετικής αντιμετώπισης της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία υποτίθεται φέρνει πιο κοντά τα δύο κόμματα και δίνει προοπτική στο σχέδιο της προοδευτικής διακυβέρνησης που ζητεί ο Αλέξης Τσίπρας, είναι ένας επιπλέον λόγος που η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πνέει τα μένεα εναντίον της Κουμουνδούρου.

androulakis

Με βάση τα παραπάνω, στο ερώτημα εάν η υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη ανοίγει τον δρόμο της πολιτικής συνεννόησης του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, η απάντηση που δίνει η Χαριλάου Τρικούπη είναι «σε καμία περίπτωση».

Μάλιστα, στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν με νόημα πως μέχρι πρότινος η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και πολλά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμφισβητούσαν τη στρατηγική της Χαριλάου Τρικούπη περί αυτόνομης πορείας και εκτόξευαν κατηγορίες πως «τα έχουμε βρει με τη Ν.Δ. και παίζουμε το παιχνίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Προσωπικά τον Νίκο Ανδρουλάκη δεν τον συγκινούν οι «επιθέσεις φιλίας» που εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την υπόθεσή του, γιατί αντιλαμβάνεται πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο για ένα θέμα που δεν τον αφορά. Μάλιστα, πηγές προσκείμενες στη Χαριλάου Τρικούπη δεν άφηναν ασχολίαστο το γεγονός πως ο Αλέξη Τσίπρας με τις τελευταίες του παρεμβάσεις άφηνε να εννοηθεί πως μπορεί και ο ίδιος να έχει πέσει θύμα παρακολούθησης, λες και ήθελε με τον τρόπο αυτόν να υποβαθμίσει τις καταγγελίες του Νίκου Ανδρουλάκη για να στρέψει υπέρ του τη συμπάθεια της κοινής γνώμης.

Μιλώντας στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» στενός συνεργάτης του Νίκο Ανδρουλάκη, αναφέρει πως η θέση του κόμματος «ούτε με τον Αλέξη Τσίπρα ούτε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ισχύει στο ακέραιο». Και σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει πως και επί των ημερών της διακυβέρνησής του επιχειρήθηκε με ανορθόδοξους τρόπους η κατάλυση του κράτους δικαίου και των θεσμών με αιχμή τη Δικαιοσύνη.

«Το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές μπορεί να γίνει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη που θα δώσει απάντηση σε όλα αυτά τα νοσηρά φαινόμενα», ανέφερε ο ίδιος συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, σημειώνοντας πως το σημαντικότερο είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να έρθουν όλα στο φως.

Συνεργάτες του προέδρου υπενθυμίζουν τα «βέλη» στο παρελθόν από την αξιωματική αντιπολίτευση

Γιατί, όπως εξηγούσε, «δεν φύγαμε από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑΑΝ.ΕΛ. για να έχουμε ως μέτρο σύγκρισης το ποιος τα έκανε χειρότερα στο μέτωπο της διαφάνειας, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».

Με βάση τα παραπάνω, το μήνυμα που στέλνει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι πως δεν πρόκειται να εμπλακεί σε μια συζήτηση περί συνεργασιών που πλέον έχει ως αφετηρία «αν είναι χειρότερος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Αλέξη Τσίπρα ή το ανάποδο». Εκείνο που προέχει είναι στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές ο κόσμος να εμπιστευτεί ξανά το ΠΑΣΟΚ, με κριτήριο πως δεν λειτουργεί ως «αυτοφωράκιας» ή «θεραπαινίδα» ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε και της Ν.Δ. Ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, κομματικές πηγές της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πλέον την αξιοπιστία να αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και προσθέτουν: «Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τη Ν.Δ.».

Η άρνηση του Νίκου Ανδρουλάκη να «πέσει» στην επικοινωνιακή παγίδα της Κουμουνδούρου, απορρίπτοντας τις επιθέσεις φιλίας του Αλέξη Τσίπρα, βασίζεται στη λογική πως δεν «μπορεί ο αντίπαλός μου να γίνει φίλος μου επειδή αντιμετωπίζουμε τον ίδιο εχθρό».

Επίσης, πίσω από την επικοινωνιακή πλειοδοσία του Αλέξη Τσίπρα να υπερασπιστεί στο πρόσωπό του τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, διαβλέπει και το άγχος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, «καπελώνοντάς» τον. Γιατί εκτιμά πως αυτή η υπόθεση δεν θα ζημιώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά θα ενισχύσει τον Νίκο Ανδρουλάκη σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.