Ανήμερα των Φώτων, το site των «Παραπολιτικών» εκτόξευσε μια βόμβα. Δημοσίευσε μια φωτογραφία του προέδρου Τσίπρα, στην οποία, μεταξύ των άλλων, απεικονιζόταν και μια αστυνομικός, η οποία βρίσκεται σε διαθεσιμότητα, επειδή εμπλέκεται στην απάτη με τα πλαστά διαβατήρια.

Φανταστείτε τι θα είχε γίνει από τους Βαξεβάνηδες και τους Πολάκηδες, αν είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο με τον Μητσοτάκη, τη Μαρέβα, τον γιο του ή τη συμπεθέρα του. Πόλεμος, και μάλιστα πυρηνικός.

Εν προκειμένω, σιωπή, αφού προφανώς έλειπε ο Καρτερός και οι υπόλοιποι που είχαν μείνει στην Κουμουνδούρου αντικειμενικά δυσκολεύονταν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Σε διαθεσιμότητα

Η αστυνομικός, που βρίσκεται σε διαθεσιμότητα, γιατί εμπλέκεται στην απάτη με τα πλαστά διαβατήρια, πήρε άδεια για να πάει στα Τρίκαλα. Εκεί φωτογραφήθηκε με τον Τσίπρα. Θα μου πείτε, πόσοι δεν φωτογραφίζονται με τους πολιτικούς; Πολλοί, είναι η απάντηση. Ωστόσο, η συγκεκριμένη φαίνεται ότι δεν είναι εντελώς άγνωστη στους παροικούντες την πολιτική Ιερουσαλήμ του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί το λέω αυτό; Μα, γιατί, όπως έμαθα από έγκυρη αστυνομική πηγή, η συγκεκριμένη αστυνομικός το 2018 (επί της αλησμόνητης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) είχε αποσπαστεί στο υπουργείο Εξωτερικών. Και αυτές οι αποσπάσεις σε καμία περίπτωση δεν γίνονται όπως οι «τυχαίες» φωτογραφήσεις των πολιτών με τους πολιτικούς. Για όλα αυτά ο Τσίπρας, που ξεκίνησε δυνατά τετραήμερα, οφείλει μια απάντηση, έστω και μέσω Facebook διά χειρός Πολάκη. Γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις η σιωπή μόνο χρυσός δεν είναι.

*Δημοσιεύτηκε στα Παραπολιτικά στις 8 Ιανουαρίου.