Μπορεί η σημερινή συζήτηση της Επίκαιρης ερώτησης του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προς τον πρωθυπουργό να αφορούσε μια μονομαχία για δύο…στην συζήτηση όμως υπήρχαν παρεμβολές πολλών βουλευτών, διάλογοι με τους αρχηγούς και ο εκτάκτως προεδρεύων της έδρας Νικήτας Κακλαμάνης -εξαιτίας αδιαθεσίας του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα – να προσπαθεί να επιβάλει την τάξη και τον Κανονισμό της Βουλής.

Πρώτο «περιστατικό», η έκφραση «άνθρωπέ μου» που πολύ εκνεύρισε τον Αλέξη Τσίπρα«Ανοίξατε δυο μικρές κλινικές για covid περιστατικά μετά από έναν ολόκληρο χρόνο που σας παρακαλάμε» είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του, και η απάντηση ήρθε από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Με τον σχετικό διάλογο να ακολουθεί:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ: Χρειαζόταν αυτό, άνθρωπέ μου…

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Κύριε Γεραπετρίτη, τα «άνθρωπέ μου» αλλού, όχι σε εμένα. Εδώ θα μου μιλάτε με σεβασμό. Δεν είστε καν εκλεγμένος από την ψήφο του ελληνικού λαού. Εκλεγείτε πρώτα με την ψήφο του ελληνικού λαού και μετά να μου μιλάτε έτσι, όχι σε εμένα προσωπικά, στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που είναι θεσμός, εξ όσων γνωρίζω»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας είχε ανοίξει διάλογο με τον βουλευτή της ΝΔ Διονύση Χατζηδάκη, όταν ρητορικά είπε ο κ. Τσίπρας «Τι απαντάτε σε όλα αυτά, κύριε Μητσοτάκη;

Απάντησε ο κ. Χατζηδάκης.

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Θα σας απαντήσει μετά.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Την απάντηση την γνωρίζω εκ των προτέρων, αγαπητέ δήμαρχε και ναύαρχε και Βουλευτά.

Η απάντηση είναι μία και είναι λάθος απάντηση: «Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ». Είναι μια δοκιμασμένη απάντηση. Δεν την ακούμε πρώτη φορά αυτή την απάντηση.

Λίγο αργότερα πάλι άρχισε ο διάλογος με τον Αλέξη Τσίπρα να ρωτάει «Μας είπατε ότι είμαστε στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ είμαστε τρίτοι από τον πάτο. Δεν είστε οι χειρότεροι, είστε τρίτοι από τον πάτο με 6,6 μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί λέτε ψέματα;»

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Να μας το φέρετε.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Θα σας το φέρω. Αμφισβητείτε ότι είμαστε τρίτη χειρότερη στην Ευρωζώνη σε ύφεση με 8,2%; Το καταθέτω για τα Πρακτικά.

Ενώ για το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Ζολά και τον λογογράφο του Αλέξη Τσίπρα, ακολούθησε ο εξής διάλογος

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «Στο Columbia δεν τα μαθαίνατε αυτά; Το «Κατηγορώ» ήταν ο υπέρτατος λόγος υπέρ της δικαιοσύνης, όχι κατά της υποκρισίας. Και αν ζούσε σήμερα ο Ζολά, ενδεχομένως να είχε την ίδια τύχη με αυτήν που του επιφύλαξε το γαλλικό κράτος και η γαλλική δικαιοσύνη. Θα τον μηνύατε και θα τον καταδικάζατε.

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Φιλοσοφικό είναι αυτό, κύριε Πρόεδρε!

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Είναι λίγο φιλοσοφικό όταν ο Πρωθυπουργός δείχνει τέτοια άγνοια απέναντι σε ιστορικά καταγεγραμμένα έργα. Είναι φιλοσοφικό. Είσαστε και άριστοι, κρίμα.

Ανεβήκατε σ’ αυτό εδώ το Βήμα και η ομιλία σας ήταν μια ομιλία…

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Εξαιρετική!

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Εξαιρετική, ναι. Ήταν ένα εξαιρετικό δείγμα ενός Πρωθυπουργού που θέλει να διχάσει.

Διάλογος Μητσοτάκη - Βούτση

Όταν ο πρωθυπουργός εξηγούσε τα μέτρα για την ελληνική αστυνομία και συγκεκριμένα τις ατομικές κάμερες καταγραφής των περιστατικών, ο Νίκος Βούτσης σχολίασε:

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: Με «σέλφις».

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Είπατε κάτι, κύριε Βούτση; Δεν άκουσα. Τι είπατε;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: Με «σέλφις» να είναι οι κάμερες. Να μην είναι μόνο για να δείχνουν.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Με «σέλφις»; Α, σας ενοχλούν τώρα οι κάμερες. Όταν θα δείχνουν οι κάμερες τους μπαχαλάκηδες να πετάνε τις μολότοφ σας ενοχλούν οι κάμερες τώρα. Άρα, δεν τις θέλετε τις κάμερες στους αστυνομικούς. Εντάξει, θα μου τα πείτε μετά.