Να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής θέλει ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ωστόσο, ο δρόμος δεν φαίνεται να είναι... στρωμένος με ροδοπέταλα.

Και τούτο, διότι θα πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια, ώστε να αποκαταστήσει πολιτικές και κομματικές σχέσεις που έχουν διαρρηχθεί - με δική του κυρίως υπαιτιότητα - όπως λένε σύντροφοί του στο Κίνημα Αλλαγής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Βενιζελικό μπλοκ, το οποίο είχε σύσσωμο στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές του 2017.

Όπως πληροφορούμαστε, οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σήμερα σε χείριστο επίπεδο για δύο κυρίως λόγους.

Ο πρώτος λόγος έχει τις ρίζες του στο πρόσφατο παρελθόν, καθώς τα στελέχη του Ευάγγελου Βενιζέλου θεωρούν ότι ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής δεν στήριξε επαρκώς τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στην κόντρα του με τη Φώφη Γεννηματά. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στελέχη που συνομιλούν με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής επιδόθηκε σε ηχηρή αφωνία και δεν βρήκε να πει μία κουβέντα για το ηχηρό διαζύγιο Γεννηματά – Βενιζέλου που προκάλεσε ισχυρούς μετασεισμούς στο Κίνημα Αλλαγής.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το άτυπο μορατόριουμ που φαίνεται να έχει συνάψει ο Νίκος Ανδρουλάκης με τη Φώφη Γεννηματά, που χρονολογείται από την επόμενη του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να λυθούν οι όποιες διαφορές στις διαδικασίες για την εκλογή ηγεσίας.

Ανοιχτά μέτωπα έχει και με βουλευτές του κόμματος και αυτός είναι ένας από τους λόγους που διαθέτει – τουλάχιστον προσώρας – μικρή επιρροή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, η οποία, ως γνωστόν, επηρεάζει συνήθως τους εσωκομματικούς συσχετισμούς.