8ιυ
Πολιτική

Καϊλή: Γιατί στηρίζω τον Λοβέρδο - Νέες αιχμές κατά Παπανδρέου και Ανδρουλάκη για την προοδευτική διακυβέρνηση

Η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής τόνισε την ανάγκη οι τρεις εξωκοινοβουλευτικοί υποψήφιοι να απαντήσουν ποιον θα ορίσουν στην ΚΟ να τους εκπροσωπεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τους λόγους για τους οποίους στηρίζει την υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, εξήγησε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» η Εύα Καϊλή, αφήνοντας ταυτόχρονα νέες αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου και του Νίκου Ανδρουλάκη

«Σχεδόν από την πρώτη στιγμή στήριξα τον Ανδρέα Λοβέρδο. Ήταν πολιτικό το κριτήριο», δήλωσε η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής. 

Όπως εξήγησε η ίδια, «η παράταξη αυτή τη στιγμή χρειάζεται καθαρές θέσεις, προοπτική και πρέπει να μεγαλώσει. Πρέπει πρώτα να διεκδικήσει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετά να έχει προοπτική εξουσίας και να εκφράσει όσους δεν μπορεί να εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Η κ. Καϊλή εξέφρασε την επιθυμία της να γίνουν ντιμπέιτ και να συμμετέχει όπως είπε και ο κ. Ανδρουλάκης. «Να αφήσουμε προσχήματα και προτάσεις και όπου υπάρχει η δυνατότητα διαλόγου την επιδιώκουμε για να υπάρχουν και καθαρές θέσεις».

Σε ερώτηση αν θα παραμείνει στο κόμμα στην περίπτωση που χάσει ο κ. Λοβέρδος, η κ. Καίλή απάντησε ότι «έχουμε δεσμευτεί ότι όλοι είμαστε εδώ για να αθροίσουμε το κόμμα. Το ποιος θα κερδίσει ή θα χάσει δεν άλλαξε ποτέ το δικό μας ρόλο και πλαίσιο».

Νέες αιχμές κατά Παπανδρέου και Ανδρουλάκη

Και συνέχισε: «Όταν μιλάμε για προοδευτική διακυβέρνηση ή συνεργασία και ως προοδευτικό ορίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ του Πολάκη αυτό είναι κάτι που θα το συζητήσουμε και θα ψηφίσουν και θα αποφασίσουν τα στελέχη της παράταξης. Και οι δυο τους (Γιώργος Παπανδρέου και Νίκος Ανδρουλάκης) έχουν μιλήσει ότι αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία να υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Για την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, είπε ότι δόθηκαν μάχες στο ΚΙΝΑΛ για να ενωθεί η παράταξη και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα γυρίσουν στο ΠΑΣΟΚ. «Σε αυτή την κοινωνία όλοι ΠΑΣΟΚ είμαστε. Και στο ΣΥΡΙΖΑ τους βρίσκεις και στη ΝΔ».

Καταλήγοντας η κ. Καϊλή τόνισε την ανάγκη οι τρεις εξωκοινοβουλευτικοί υποψήφιοι να απαντήσουν ποιον θα ορίσουν στην ΚΟ να τους εκπροσωπεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.