Εξακολουθεί η αντιπολίτευση να έχει αυταπάτες και ίσως και αμνησία. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η κριτική που κάνει στην κυβέρνηση για… ένα δικό της έργο, την Μόρια και την κατάσταση που επικρατεί. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, επί 3,5 χρόνια έστησε το σόου της Μόριας, εγκλωβίζοντας ανθρώπινες ψυχές και καταδικάζοντάς τες να ζουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες.


Η ευαισθησία τότε της κυβέρνησης είχε περιοριστεί στο πώς θα αποκαλούνται αυτοί οι άνθρωποι, «πρόσφυγες» κι όχι «μετανάστες ή λαθρομετανάστες». Ξέχασε ότι όλο αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι δικό της έργο. Αλλά, ίσως και να μην το γνώριζε. Απαγόρευε άλλωστε δια ροπάλου να μπουν στα hotspots δημοσιογράφοι για να μην καταγράψουν προφανώς το όσα συνέβησαν. Τώρα που ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι αυτοί, ούτε λιάζονται, ούτε πάνε κάπου «φεύγουν» μετά το πέρασμά τους στην Ελλάδα. Παραμένουν εκεί και ζουν εκεί και οι άθλιες συνθήκες, τις οποίες τώρα ανακαλύπτουν οι Συριζαίοι, είναι αποτέλεσμα της δικής τους πολιτικής.

 Συγκλονισμένος ο Πολάκης κάνει αναρτήσεις για την κατάσταση στη Μόρια, την οποία τώρα ανακάλυψε. Σαφώς και είναι απαράδεκτη η κατάσταση, αλλά αυτή είναι μια κατάσταση που συσσώρευσε προβλήματα εδώ και πέντε χρόνια. Πέντε χρόνια που ο κ. Πολάκης δεν άδειαζε για να επισκεφθεί την Μόρια. Δεν είχε χρόνο άλλωστε ήταν απασχολημένος με το twitter του.

 Δεν πείθουν οι όψιμες αριστερές ευαισθησίες  ούτε του κ. Πολάκη, ούτε του  ΣΥΡΙΖΑ που μιλούν για τραγική κατάσταση που  διασύρει τη χώρα διεθνώς και που δεν λύνεται εδώ και εφτά μήνες από την κυβέρνηση. Όσα δεν έλυσαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επί πέντε χρόνια, απαιτούν να λυθούν σε ένα επτάμηνο.