«Τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της ακρίβειας θα τεθούν σε ισχύ από τον Μάρτιο», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με τον Γιάννη Αργυρό ο πρόεδρος Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, Απόστολος Ραυτόπουλος.

Είπε πως μέσα σε 14 μήνες η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες την τρίτη δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και στην ουσία ήταν αναποτελεσματικά τα μέτρα που είχε λάβει στο παρελθόν η κυβέρνηση. Όπως ανέφερε, τα μέτρα είναι θετικά.

Σημείωσε πως καταρρίφθηκε ο μύθος πως ο πληθωρισμός είναι εισαγόμενος. 

«Βλέπουμε θετικά την προσπάθεια της κυβέρνησης, όμως πολύ φοβάμαι ότι τους επόμενους δύο-τρεις μήνες θα έρθουν να ξαναπάρουν άλλη μια δέσμη μέτρων γιατί αυτά δεν θα σταθούν άξια να πατάξουν την αισχροκέρδεια ή την ακρίβεια ή την κερδοσκοπία», ανέφερε ο κ. Ραυτόπουλος.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Απόστολου Ραυτόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1

Ο πρόεδρος Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, Απόστολος Ραυτόπουλος, μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 fm στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με τον δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε:

Με αφορμή τις χθεσινές αναγγελίες των μέτρων


Μέσα σε 14 μήνες είναι η τρίτη δέσμη μέτρων την οποία παίρνει η κυβέρνηση. Για να ξαναπάρει μέτρα η κυβέρνηση πάει να πει ότι τα προηγούμενα μέτρα ήταν αναποτελεσματικά ή δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αυτά τα τέσσερα μέτρα τα οποία πάρθηκαν εχθές θα ξεκινήσουν ύστερα από μια νομοθετική παρέμβαση που πρέπει να γίνει όσον αφορά το περιθώριο κέρδους στο βρεφικό γάλα και έπειτα από 40 με 50 ημέρες που δίνει η κυβέρνηση περίοδο προσαρμογής στις βιομηχανίες προς τις αλυσίδες των super market, αυτό σημαίνει ότι θα ξεκινήσουν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν εχθές περίπου τον Μάρτιο. Δηλαδή μην περιμένουν οι καταναλωτές ότι αύριο θα πάνε και θα δούνε μειωμένες τιμές στα ράφια.

Η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενη και αυτό αποδείχτηκε από το γεγονός ότι όλα τα προϊόντα που πουλάνε οι πολυεθνικές στη χώρα μας τα αγοράζουμε εμείς ακριβότερα από τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. Έτσι, λοιπόν, καταρρίφθηκε άλλος ένας μύθος ότι ο πληθωρισμός είναι εισαγόμενος, γιατί αν ήταν εισαγόμενος ο πληθωρισμός ας φέρουν τις τιμές των χωρών της Ε.Ε. και στην Ελλάδα.
Α. ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ: Βλέπουμε θετικά την προσπάθεια της κυβέρνησης, όμως πολύ φοβάμαι ότι τους επόμενους δύο-τρεις μήνες θα έρθουν να ξαναπάρουν άλλη μια δέσμη μέτρων γιατί αυτά δεν θα σταθούν άξια να πατάξουν την αισχροκέρδεια ή την ακρίβεια ή την κερδοσκοπία.