«Συνεχίζονται κανονικότατα οι ανατιμήσεις. Όσα μέτρα κι αν έχει πάρει μέχρι τώρα η κυβέρνηση, βλέπουμε ότι δεν μπορούν να σταματήσουν ούτε την ακρίβεια αλλά ούτε και να αναχαιτίσουν την αισχροκέρδεια», είπε όσον αφορά το κύμα τον ανατιμήσεων ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών, Απόστολος Ραυτόπουλος, στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με τον Γιάννη Αργυρό.

«Για άλλον έναν μήνα διαπιστώνουμε ότι η αύξηση των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση», σχολίασε.

Ο Απόστολος Ραυτόπουλος  στον  Γιάννη Αργυρό  "Πρωινές ιστορίες"     16-02-2024    | Parapolitika

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Απόστολου Ραυτόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών, Απόστολος Ραυτόπουλος, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 fm στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με τον Γιάννη Αργυρό.

Για το κύμα των ανατιμήσεων

Συνεχίζονται κανονικότατα οι ανατιμήσεις. Όσα μέτρα κι αν έχει πάρει μέχρι τώρα η κυβέρνηση βλέπουμε ότι δεν μπορούν να σταματήσουν ούτε την ακρίβεια αλλά ούτε και να αναχαιτίσουν την αισχροκέρδεια. Για άλλον έναν μήνα διαπιστώνουμε ότι η αύξηση των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Είχαμε πει ότι μεσοσταθμικά τα προϊόντα θα αυξηθούν τον Ιανουάριο 5,5% και τον Φεβρουάριο 6%, αυτό δείχνουν τα στοιχεία και μάλιστα μας διαψεύδουν προς τα πάνω.

Το ελαιόλαδο τον Ιανουάριο ξεπέρασε τα €18 το λίτρο. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ξεκίνησε από €5,55 τον Ιανουάριο του 2023 και κατέληξε τον Δεκέμβριο του ’23 στα €15,64. Αυτό το λάδι που αγοράζουμε ακόμα και σήμερα είναι λάδι της προηγούμενης χρονιάς, το λάδι του 2023-2024 θα το αγοράσουμε από τον επόμενο μήνα που θα μπει στα ράφια των super market. Θα ξεπεράσει τα €20 το ελαιόλαδο το λίτρο.