Συνεχίζεται το «ράλι» ανατιμήσεων λόγω της ακρίβειας, με τις τιμές που αναγράφονται στα ράφια του σούπερ μάρκετ να πονοκεφαλιάζουν τους καταναλωτές.

Πρωτοφανείς εικόνες παρατηρούνται και σε ελληνικά σούπερ μάρκετ και μάλιστα σε περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία, με αντικλεπτικά σε λάδια και βρεφικά γάλατα.

Διαβάστε εδώ: Ακρίβεια: "Ράλι" ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά, αύξηση των τιμών κατά 28% σε 12 μήνες

Οι τιμές έχουν «πάρει την ανηφόρα» σε όλα τα βασικά αγαθά, με την ακρίβεια να εξελίσσεται στο νούμερο 1 πρόβλημα για κάθε νοικοκυριό στην Ελλάδα.

Οι ανατιμήσεις στα ράφια χτυπούν… κόκκινο, αφού παρατηρείται αλματώδης αύξηση των τιμών σε σειρά βασικών προϊόντων. Το κόστος για τους καταναλωτές είναι ιδιαίτερα «βαρύ», με τα νοικοκυριά να βλέπουν το διαθέσιμο εισόδημα να «εξανεμίζεται» και να αγοράζουν μονάχα τα απολύτως απαραίτητα.

Ακρίβεια: Απλησίαστη η τιμή του γάλατος

Στη λίστα των βασικών προϊόντων που έχουν γίνει απλησίαστα, έρχεται να προστεθεί και το γάλα, η τιμή του οποίου μέσα σε έναν μήνα αυξήθηκε κατά 2%, ενώ η τιμή της φέτας μέσα σε έναν χρόνο έχει διπλασιασθεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA.

Από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο κατεγράφη αύξηση ύψους 2% στην τιμή του νωπού γάλακτος και 11,9% στο κόστος των γαλακτοκομικών προϊόντων μέσα σε έναν χρόνο. Σήμερα η τιμή του γιαουρτιού ανέρχεται περίπου στα 3,13 ευρώ-6,73 ευρώ το κιλό και του βουτύρου στα 12,45 ευρώ-17,47 ευρώ, όπως μεταδίδει το MEGA.

Παράλληλα, το κιλό της φέτας κοστίζει από 13,03 ευρώ-16,45 ευρώ, η γραβιέρα από 14,25 ευρώ-25,02 ευρώ και το κασέρι από 18,24 ευρώ-27,06 ευρώ.

Ανεξέλεγκτη ακρίβεια και αντικλεπτικά στα σούπερ μάρκετ – Κλειδώνουν το βρεφικό γάλα στα Τρίκαλα

Υπολογίζεται ότι το κόστος για το κολατσιό ενός εργαζόμενου τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί περισσότερο από 60%, με την ακρίβεια να συνεχίζει να καλπάζει. Παράλληλα, πρωτοφανείς εικόνες με αντικλεπτικά σε βασικά είδη διατροφής και βρεφικά γάλατα καταγράφηκαν σε σούπερ μάρκετ περιοχής που πλημμύρισε πρόσφατα στα Τρίκαλα, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Παράλληλα, αγρότες και κτηνοτρόφοι στη Θεσσαλία βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, καθώς έχουν χάσει… τα πάντα. Δεν έχουν πλέον καλλιεργήσιμη γη, δεν έχουν τα απαραίτητα «εργαλεία», ενώ η αυξανόμενη ακρίβεια «χτυπά» και τους ίδιους.

Όπως αναφέρουν, ο μεγάλος φόβος είναι ότι οι επιπτώσεις από τις πλημμύρες θα είναι ένα ασταμάτητο «τσουνάμι» ακρίβειας, το οποίο θα τους βρει εκ νέου απροστάτευτους.