Νέα μέτρα κατά της ακρίβειας θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση και σήμερα ήταν η πρώτη ημέρα με… μειωμένες τιμές. Μείωση τιμών από σήμερα σε περισσότερα από 3.000 προϊόντα απορρυπαντικά ρούχων, απορρυπαντικά πιάτων, σαμπουάν και βρεφικές και παιδικές πάνες είναι κάποια από αυτά. Πόσο όμως μειώθηκαν οι τιμές στο ράφι; Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Live News στο  MEGA ,ενδεικτικά, η μέση μείωση τιμής στις ακόλουθες μάρκες είναι οι εξής: Pampers (βρεφικές και παιδικές πάνες) 18,9%, Colgate (οδοντόκρεμες) 18,8%, Ariel (απορρυπαντικά ρούχων) 19,5%, Syoss (σαμπουάν, αφρόλουτρα και conditioner) 23,0%, Αva (απορρυπαντικά πιάτων) 17,5% και Old Spice (σαμπουάν, αφρόλουτρα και conditioner) 20,4%.

Πόσο έπεσαν οι τιμές – Παραδείγματα

Pampers (βρεφικές και παιδικές πάνες) 18,9%

Colgate (οδοντόκρεμες) 18,8%

Ariel (απορρυπαντικά ρούχων) 19,5%

Syoss (σαμπουάν, αφρόλουτρα και conditioner) 23,0%

Αva (απορρυπαντικά πιάτων) 17,5%

Old Spice (σαμπουάν, αφρόλουτρα και conditioner) 20,4%.

Οδοντόκρεμα: Από 1€ στα 0,82€

Απορρυπαντικό: Από 11€ στα 8.90€

Σαμπουάν: Από 3€ στα 2.40€

Ειδικά για το βρεφικό γάλα ορίστηκε πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους των εταιρειών που εισάγουν, παράγουν και διακινούν το βρεφικό γάλα στην Ελλάδα.

Αυτό ισούται με το λειτουργικό κόστος της επιχείρησης, στην οικεία κατηγορία προϊόντων, προσαυξημένο κατά 7% επί των καθαρών πωλήσεων έτσι πέφτουν οι αρχικές τιμές προμήθειας  περίπου στο 15%.

Από την άλλη, οι καταναλωτές θα πουν πως μετά από ένα ρεκόρ ανατιμήσεων κάθε μικρή μείωση δεν είναι παρά ασπιρίνες.