Προχωρά η εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας μέσω νομοθετικής παρέμβασης. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στην εταιρεία, πριν από λίγο ολοκληρώθηκαν οι σχετικές εργασίες μέσω ευρείας σύσκεψης διυπουργικής επιτροπής για το θέμα.

Παρών ήταν ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος και ο αρμόδιος για το θέμα της εξυγίανσης των ναυπηγείων υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρόεδρος της ΟΝΕΧ Πάνος Ξενοκώστας, καθώς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες που εμπλέκονται με την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Ο υπουργός ενημέρωσε τους εργαζόμενους πως ο νόμος εγκρίθηκε επί της αρχής και είναι πλέον στα χέρια της νομοθετικής διαδικασίας όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής. Την επόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι θα ενημερωθούν για την ακριβή ημερομηνία που θα ψηφιστεί από την Βουλή, η νομοθεσία για την εξυγίανση των ναυπηγείων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων, το σχέδιο προχωρά κανονικά, «με βάση την αλήθεια και με γνώμονα την προάσπιση της συμφωνίας μας με την ΟΝΕΧ που όλοι συμφωνήσαμε, την επαναλειτουργία του ναυπηγείου μας και το οριστικό κλείδωμα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας των δυνάμεων αδράνειας που διέλυσαν τα ναυπηγεία μας, εξαθλίωσαν του εργαζόμενους για ίδια οφέλη και σκοπούς. Δεν ξεχνούμε ποτέ αλλά βαδίζουμε μόνο μπροστά. Τέλος με το χθες».