Με την επερχόµενη νοµοθετική ρύθµιση για τον γάµο των οµόφυλων ζευγαριών και το δικαίωµά τους στην τεκνοθεσία να κυριαρχεί στη δηµόσια σφαίρα, το Μέγαρο Μαξίµου θα επιδιώξει το επόµενο διάστηµα να επικοινωνήσει µε σοβαρότητα και χωρίς ακρότητες το µήνυµα της εν λόγω ρύθµισης, προβάλλοντας αναλυτικά τις παραµέτρους του, τονίζοντας εµφατικά πως η προωθούµενη µεταρρύθµιση στοχεύει στη ρύθµιση µιας πραγµατικότητας που απαντά στην ελληνική κοινωνία, καθώς και στην αντιµετώπιση ανισοτήτων, µε γνώµονα κυρίως τα δικαιώµατα των παιδιών των οµόφυλων ζευγαριών.

Μετά και τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ΕΡΤ, το µήνυµα που προωθεί το Μέγαρο Μαξίµου είναι ότι η πρόθεση της κυβέρνησης να νοµοθετήσει την ισότητα στον γάµο και το δικαίωµα των οµόφυλων ζευγαριών στην υιοθεσία, αποκλείοντας όµως την απόκτηση παιδιού µέσω παρένθετης µητέρας, αποτελεί µια πρωτοβουλία που έχει στόχο να ενώσει την ελληνική κοινωνία, αποκαθιστώντας µια κοινωνική αδικία απέναντι σε αυτά τα παιδιά, και σε καµία περίπτωση δεν επιθυµεί να επικρατήσει κοινωνικός διχασµός και εντάσεις, ενόψει της κατάθεσης της πολυσυζητηµένης νοµοθετικής πρωτοβουλίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα πρόσωπα που θα επωµιστούν το επόµενο διάστηµα την επικοινωνιακή διαχείριση για την προώθηση των κυβερνητικών θέσεων επάνω στο συγκεκριµένο ζήτηµα αποτελούν µετριοπαθείς φωνές, που θα κληθούν µε προσεκτικό τρόπο και σεβασµό στη διαφορετική άποψη να µεταφέρουν στον δηµόσιο διάλογο τις στοχεύσεις του νοµοσχεδίου, χωρίς ακραίους σχολιασµούς και διατυπώσεις, µια και το ζήτηµα που τίθεται υπό συζήτηση είναι εξαιρετικά ευαίσθητο, ιδίως στο πεδίο που αφορά τα ανθρώπινα δικαιώµατα και δη αυτά των παιδιών.

Διαβάστε ακόμα: Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Σήμερα ο Σκέρτσος ξεκινά την ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ για το νομοσχέδιο - Οι δύο καθηγήτριες που θα μετέχουν


Μπαράζ εµφανίσεων για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Εισηγητής στο νοµοσχέδιο για τον γάµο των οµόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία θα είναι ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει µπαράζ εµφανίσεων στους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθµούς, δίνοντας το στίγµα της προωθούµενης κυβερνητικής µεταρρύθµισης. Ο υπουργός Επικρατείας, µετριοπαθής και µε κεντρώα πολιτική κατεύθυνση, αποτελεί το πρόσωπο που θα σηκώσει µεγάλο µερίδιο στην επικοινωνιακή προώθηση του νοµοσχεδίου. Εξάλλου, η λεπτότητα των ζητηµάτων που ρυθµίζει το σχέδιο νόµου απαιτεί η «φωνή» του Μαξίµου να τοποθετείται µε ψυχραιµία και νηφαλιότητα.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος επίσης αναλαµβάνει σηµαντικό ρόλο στην επικοινωνία των µηνυµάτων της κυβέρνησης για την ισότητα του γάµου των οµόφυλων ζευγαριών, έχει έως σήµερα αντεπεξέλθει µε επάρκεια στη διαχείριση δύσκολων συγκυριών για την κυβέρνηση, ενώ έχει το προνόµιο να απευθύνεται µε ευκολία στο δεξιό ακροατήριο. Παρεµβάσεις το επόµενο διάστηµα αναµένονται επίσης από τον σύµβουλο του πρωθυπουργού επί των οικονοµικών, Αλέξη Πατέλη, ο οποίος αποτέλεσε ένα από τα πρόσωπα που εξαρχής πίστεψαν και προώθησαν τη συγκεκριµένη µεταρρύθµιση.

Στην οµάδα που επιστρατεύει το Μαξίµου για την παρουσίαση των παραµέτρων του νοµοσχεδίου το επόµενο διάστηµα, οπότε και θα κορυφωθεί η δηµόσια συζήτηση, εντάσσονται επίσης ο υπουργός Εθνικής Οικονοµίας και Οικονοµικών, Κωστής Χατζηδάκης, αλλά και ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έχει πέρασµα στους περισσότερο συντηρητικούς ψηφοφόρους της Νέας ∆ηµοκρατίας.

Ανάµεσα στα κυβερνητικά στελέχη που θα βγουν µπροστά για το νοµοσχέδιο µε πυκνές παρεµβάσεις στον Τύπο και στα τηλεοπτικά πάνελ είναι η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραµέως, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, η υπουργός Εργασίας, ∆όµνα Μιχαηλίδου, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, και η νέα υφυπουργός Παιδείας, Ιωάννα Λυτρίβη.

∆ηµόσιες παρεµβάσεις αναµένονται από τους βουλευτές Επικρατείας Μαρία-Νεφέλη Χατζηιωαννίδου και Γιώργο Σταµάτη. Σηµαντικό ρόλο στην επικοινωνία του νοµοσχεδίου θα διαδραµατίσει επίσης ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόµµατος της Ν.∆., Νίκος Ρωµανός, ο οποίος αποτελεί ένα από τα στελέχη που κατεξοχήν βγαίνουν µπροστά στα «δύσκολα».


«Επιχείρηση πειθούς»


Παράλληλα, το κυβερνείο έχει να αντιµετωπίσει και το µέτωπο στο εσωτερικό της Ν∆, αυτό των διαφωνούντων βουλευτών, µε στόχο να µεταστραφούν όσο το δυνατόν περισσότεροι από τους «γαλάζιους» βουλευτές που εκφράζουν αµφιβολίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, τις ζυµώσεις εντός της Κ.Ο. έχει αναλάβει ο πολύπειρος στην άσκηση ισορροπιών, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, που πυκνώνει τις επαφές του µε τους αµφιταλαντευόµενους βουλευτές, όπως και η γραµµατέας της Π.Ε. του κόµµατος, Μαρία Συρεγγέλα, η οποία πέρα από τις συνοµιλίες µε τους «γαλάζιους» βουλευτές που διαφωνούν, ανήκει ως βουλευτής και πρώην υφυπουργός Εργασίας, αρµόδια για θέµατα ∆ηµογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, στην οµάδα που τοποθετείται υπέρ της ρύθµισης στον δηµόσιο διάλογο.

Αυξηµένος και ο ρόλος στην επχείρηση πειθούς του γραµµατέα της «γαλάζιας» Κ.Ο., Σταύρου Καλαφάτη. Μάλιστα, σήμερα και αύριο πραγματοποιείαι διήµερη ενηµέρωση των βουλευτών της Ν.∆. για τη νοµοθετική ρύθµιση από τον Ακη Σκέρτσο, στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόµµατος.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής