Βαρύ είναι το κλίµα στον τοµέα των ενηµερωτικών εκποµπών της ΕΡΤ, όπου ο συντονισµός είναι προβληµατικός, ενώ παρατηρείται το φαινόµενο κάποιοι από τους «εκποµπάρχες» να έχουν σηκώσει… µπαϊράκι και να έχουν αυτονοµηθεί από τον όποιο κεντρικό σχεδιασµό.

Με δεδοµένο ότι βρισκόµαστε σε προεκλογική περίοδο, υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επικοινωνούν σχεδόν καθηµερινά µε παρουσιαστές ενηµερωτικών εκποµπών της δηµόσιας τηλεόρασης και τους ζητούν είτε να προσκληθούν οι ίδιοι είτε να στηθούν ολόκληρες εκποµπές στη βάση των επιθυµιών τους. Το αποτέλεσµα είναι να απουσιάζει ο κεντρικός έλεγχος και να υπάρχουν σκέψεις για αλλαγές προσώπων, µε προσθήκες νέων.

Η εικόνα που παρουσίασε η δηµόσια τηλεόραση την ηµέρα του ανασχηµατισµού αλλά και της ορκωµοσίας των νέων υπουργών φαίνεται ότι δεν άρεσε σε πρόσωπα που βρίσκονται σε υψηλά κλιµάκια του κυβερνώντος κόµµατος. Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι από τους παρουσιαστές εκποµπών κινήθηκαν αυτόνοµα, χωρίς κεντρικό συντονισµό.

Στο στόχαστρο βρίσκονται ιδιαίτερα δύο πρόσωπα: ο Κ. Αρβανίτης, ο οποίος έχει την ισχυρή στήριξη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππά, και η Κ. Ακριβοπούλου, που διατηρεί εξαιρετικά καλές σχέσεις µε πρόσωπα από το Μαξίµου.