Αφορμή για νέες γκρίνιες στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής αποτέλεσαν οι δομικές αλλαγές στο πρόγραμμα της ΕΡΤ1, η οποία καθίσταται πλέον ένα αμιγώς ενημερωτικό κανάλι, όπως επιθυμούσε, άλλωστε, και το Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων. Επρόκειτο, εξάλλου, για ένα πλάνο το οποίο στόχευε στη δημιουργία ενός αντίβαρου στον ΣΚΑΪ 24, που προετοίμαζε όλο αυτό το διάστημα η πλευρά Αλαφούζου.

Κεντρικοί πόλοι σε αυτήν τη νέα διελκυστίνδα που προέκυψε με φόντο το νέο πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης είναι, για ακόμα μία φορά, ο Κώστας Αρβανίτης και η Κατερίνα Ακριβοπούλου, οι οποίοι κάθε άλλο παρά με καλό μάτι είδαν τη μετακίνηση των εκπομπών τους, προκειμένου να «χωρέσει» η αντίστοιχη που προετοιμάζει ο Σπύρος Χαριτάτος, μεταφέροντας τη σχετική δυσαρέσκειά τους στα υψηλά κλιμάκια του Μεγάρου Μαξίμου.

Στο εξής, η «Αλλη Διάσταση» θα προβάλλεται στη ζώνη 16.00-18.00 (τη θέση της στο 13.00-15.00 παίρνει η εκπομπή του Σ. Χαριτάτου), ενώ η «Δεύτερη Ματιά» θα ακολουθεί το απογευματινό δελτίο ειδήσεων και θα δίνει... πάσα στο κεντρικό (19.00-21.00).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως λένε οι γνωρίζοντες, η απόφαση για την αλλαγή της προβολής και των δύο εκπομπών υπαγορεύθηκε από την ανάγκη να διατηρηθούν οι ισορροπίες μεταξύ του εκρηκτικού διδύμου των παρουσιαστών, η κόντρα του οποίου για την καλύτερη μετάδοση των κυβερνητικών μηνυμάτων είχε ξεφύγει ενόψει εκλογών, ακόμα και από τον έλεγχο του Μεγάρου Μαξίμου, όπου αμφότεροι διαθέτουν ισχυρές άκρες.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι, ενώ η πρωινή και η βραδινή ζώνη παραμένουν επί της ουσίας ως έχουν, η πλευρά Δρόσου, με τις ευλογίες του συστήματος Τσίπρα, προχώρησε σε παρεμβάσεις στο πεδίο δράσης των Ακριβοπούλου - Αρβανίτη.