Εντύπωση και ποικίλα σχόλια προκαλεί η ολιγωρία των δικαστικών Αρχών στην έκδοση και την αποστολή των ενταλµάτων προς τους πασίγνωστους αλλοδαπούς χρηµατοδότες της ποσότητας των ναρκωτικών που µετέφερε το πλοίο Noor 1. Ενώ εδώ και αρκετούς µήνες οι πάντες γνωρίζουν ποιοι πλήρωσαν το συγκεκριµένο φορτίο του θανάτου, µέχρι σήµερα δεν έχει υπάρξει καµία εξέλιξη στην έκδοση ενταλµάτων από την ελληνική ∆ικαιοσύνη. Επειδή ο υπουργός ∆ικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έχει επιδείξει αυξηµένη ευαισθησία στην άµεση απονοµή της δικαιοσύνης σε υποθέσεις που απασχολούν την κοινή γνώµη, θα ήταν χρήσιµο να ασχοληθεί και µε τη συγκεκριµένη.

Πέραν του υπουργού και µε δεδοµένο ότι υπάρχουν και τα στοιχεία και οι σχετικές αποδείξεις σχετικά µε τους χρηµατοδότες των 2 τόνων ναρκωτικών, ενδιαφέρον οφείλουν να δείξουν τόσο η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, όσο και η εισαγγελέας Ξένη ∆ηµητρίου. Σε κάθε περίπτωση, και επειδή παρατράβηξαν τα παραµύθια, εµείς θα πιέζουµε προς την κατεύθυνση της πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης. Με στοιχεία και όχι µε παραµύθια...

Πανηγυρίζει η εφηµερίδα «∆ηµοκρατία» του µεγαλοεκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη για την παραγγελία που έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη ∆ηµητρίου, προς τον προϊστάµενο των οικονοµικών εισαγγελέων, Πάνο Αθανασίου, για την περαιτέρω διερεύνηση του πορίσµατος που προέκυψε από την Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των media. Υποθέτω ότι η σχετική παραγγελία (που καλώς δόθηκε) της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου θα επεκταθεί και στα δάνεια που πήρε ο φυγόδικος πρώην συνεταίρος του Φιλιππάκη, Πέτρος Κυριακίδης, από την Proton Bank.

Ηδη, άλλωστε υπάρχει στους οικονοµικούς εισαγγελείς επώνυµη καταγγελία του Παναγιώτη Τζένου σχετικά µε τις συναλλαγές του εκδότη της «∆ηµοκρατίας» µε τον φυγόδικο επιχειρηµατία. Επειδή ξεκίνησε η έρευνα, θέλω να πιστεύω ότι µετά από χρόνια η ∆ικαιοσύνη θα ρίξει φως σε µία από τις µεγαλύτερες «πυραµίδες» που στήθηκαν στον χώρο των media. Εκτός κι αν στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θεωρούν και µεγάλη απάτη την κλοπή της Proton.