Στην αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπονταν σε δίκη τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ και έξι μέλη του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων, σχετικά με την υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου, την περίοδο 2013-2014, προχώρησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Ο κ. Βουρλιώτης έκρινε ότι το εν λόγω βούλευμα, πάσχει από «έλλειψη πλήρους και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας» αλλά και λόγω «εσφαλμένης εφαρμογής ποινικής διάταξης», ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης από τους δανειστές, καθώς ήταν το τελευταίο «αγκάθι» για την καταβολή των χρημάτων.

Υπενθυμίζεται, ότι μεταξύ των προσώπων που παραπέμπονταν σε δίκη, είναι τρείς Ευρωπαίοι τεχνοκράτες, οι οποίοι συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων (με συμβουλευτικό αντικείμενο εργασίας) και αυτό άλλωστε ήταν ένα από τα μεγάλα αγκάθια μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, όπως διαφάνηκε από την στάση που κράτησαν απέναντι στην υπόθεση οι Ευρωπαίοι στο πρόσφατο Eurogroup.