Μεγάλο στοίχηµα για τον ενηµερωτικό τοµέα του Open θα αποτελέσει, όπως µαθαίνουµε, η τηλεθέαση που θα σηµειώσει το βράδυ των ευρωεκλογών.

Στην περίπτωση που το κανάλι σηµειώσει και πάλι χαµηλά ποσοστά -όπως έγινε τόσο στις εθνικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2023 όσο και στις δηµοτικές εκλογές τον περασµένο Σεπτέµβριο-, τότε είναι µονόδροµος για τον Ιβάν Σαββίδη να πάρει τις αποφάσεις του, για τις οποίες υπάρχει µεγάλη αγωνία στους διαδρόµους του Open.

Ηδη η σεζόν είναι από τις χειρότερες που διανύει ο τηλεοπτικός σταθµός της Παιανίας, µε το δελτίο ειδήσεων να σηµειώνει κάποιες µέρες στα δυναµικά κοινά ποσοστά πέριξ του 2% και να βλέπει την «πλάτη» ακόµα και της δηµόσιας τηλεόρασης...

Την αποχώρηση του Μανώλη Αναγνωστάκη (προκειµένου να πολιτευθεί), ο οποίος δεν έκλεισε ούτε ένα εξάµηνο στην παρουσίαση της πρωινής ενηµερωτικής εκποµπής, ενδεχοµένως να ακολουθήσουν και άλλοι συντάκτες, που ήδη σκέφτονται µετά τις ευρωεκλογές να ανταποκριθούν σε προτάσεις που έχουν για τη νέα σεζόν.

 

Open: Τα νούμερα τηλεθέασης και οι προσδοκίες 

Το κανάλι, βέβαια, έσπευσε να πανηγυρίσει για την τηλεθέαση που σηµείωσε ο Νίκος Στραβελάκης το βράδυ του Σαββάτου, όταν ξεκίνησε η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, όµως τις επόµενες ηµέρες κατρακύλησε στα γνωστά του ποσοστά.

Σε ό,τι αφορά τον στόχο της βραδιάς των εκλογών, κατά την οποία µπροστά θα βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα το «βαρύ πυροβολικό» του καναλιού, δηλαδή η Ελλη Στάη και ο ∆ηµήτρης Μαύρος της MRB, είναι ένα διψήφιο ποσοστό.

Υπενθυµίζεται ότι τον Μάιο του 2023 το Open στα δυναµικά κοινά ήταν τελευταίο, πίσω και από την ΕΡΤ, µε µόλις 4,8%, και τον Ιούνιο ανέβηκε στην πέµπτη θέση, µε 6% όλο κι όλο.

 

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 20/4/2024