Το σενάριο πώλησης ενός µέρους των µετοχών του Open φαίνεται πως «ζεσταίνεται» ξανά, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η ιδιοκτησία, µετά και τις αρνητικές τηλεθεάσεις σε ειδήσεις-ενηµέρωση, το ξαναβλέπει σοβαρά.

Παρά τις διαψεύσεις του προηγούµενου διαστήµατος, είναι κοινό µυστικό πως η µείωση της ενασχόλησης του Ιβάν Σαββίδη µε τα ΜΜΕ που έχει στην κατοχή του έχει τις ρίζες της στις σταθερές σκέψεις του για περιορισµό της οικονοµικής αιµορραγίας που προκαλεί στον ίδιο το λειτουργικό τους κόστος.

Στους διαδρόµους του καναλιού κυκλοφορεί η πληροφορία ότι υπάρχει επανεκκίνηση κάποιων συζητήσεων που είχαν γίνει στο παρελθόν, ενώ ορισµένοι βάζουν εκ νέου στην εξίσωση και την επιχειρηµατική τριάδα των Μπάκου, Καϋµενάκη και Εξάρχου, η οποία πάντως στο πρόσφατο παρελθόν διέψευσε κατηγορηµατικά οποιοδήποτε σενάριο ολικής επαναφοράς των συζητήσεων (που πράγµατι υπήρξαν παλαιότερα) για την απόκτηση ποσοστού του καναλιού της Παιανίας.

 

OPEN: Το ένα αρνητικό ρεκόρ µετά το άλλο

Σύµφωνα µε τους γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις, η πλευρά του Ιβάν Σαββίδη θα µπορούσε να ιχνηλατήσει το τοπίο για την πώληση του 30% των µετοχών και υπό συνθήκες να παραχωρήσει µέχρι και 35%.

Ολες αυτές οι ζυµώσεις λαµβάνουν χώρα σε κλίµα καθόλου ευχάριστο, που προκύπτει από τις µετρήσεις της τηλεθέασης, οι οποίες σπάνε το ένα αρνητικό ρεκόρ µετά το άλλο, παρά τις σηµαντικές προσπάθειες που γίνονται από τη διεύθυνση ειδήσεων.

Ενδεικτικά, την περασµένη ∆ευτέρα το κανάλι βρέθηκε στην τελευταία θέση της τηλεθέασης, µε ποσοστό στα δυναµικά κοινά µόλις… 1,3% και στο σύνολο 2,8%, µε τη δηµόσια τηλεόραση να σηµειώνει σχεδόν διπλάσια νούµερα και όλα τα υπόλοιπα ιδιωτικά κανάλια να βρίσκονται πολύ ψηλότερα.

Ανάλογη βεβαίως είναι και η πορεία της ψυχαγωγίας, που µετά την απώλεια του «Ερωτα φυγά» δεν µπορεί να βρει κανένα σηµείο αναφοράς, γύρω από το οποίο θα µπορούσαν να τρέξουν µε µεγαλύτερη αποτελεσµατικότητα τα υπόλοιπα προγράµµατα.

 

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 13/4/2024