Νέα δεδοµένα στο µέτωπο των ζυµώσεων για την πιθανή αλλαγή του µετοχικού σχήµατος της NOVA µέσω των διαδικασιών προώθησης για την αποεπένδυση της BC Partners προέκυψαν από την πρόσφατη παρουσία του ισχυρού άνδρα του group, Νίκου Σταθόπουλου, στο Φόρουµ των ∆ελφών.

Ο ίδιος, αν και ξεκαθάρισε πως σε αυτή τη συγκυρία δεν υπάρχει καµία προχωρηµένη συζήτηση ή διαπραγµάτευση µε υποψήφιους επενδυτές, διεµήνυσε πως η πλευρά του fund που εκπροσωπεί διακρίνει ξεκάθαρο ενδιαφέρον στο πεδίο της αγοράς και πως σε αυτή τη φάση 30 σχήµατα ιχνηλατούν το πεδίο για την είσοδό τους στο συγκεκριµένο «γήπεδο».

Η σχετική πρόσκληση εστάλη από τις Morgan Stanley και JP Morgan ως συµβούλους επί της διαδικασίας και συνοδευόταν από τις αντίστοιχες non disclosure agreements (NDAs), χωρίς βέβαια να υφίσταται κάποιο στοιχείο δέσµευσης πέρα από αυτό της εµπιστευτικότητας. Από την πλευρά της σηµερινής ιδιοκτησίας αναλύονται διεξοδικά οι προοπτικές που εµφανίζονται, µε όλα τα ενδεχόµενα να φαντάζουν ανοικτά.

 

ΝΟVA: Η νέα διάσταση με την αναφορά του Νίκου Σταθόπουλου

Αξίζει να σηµειωθεί πως µια νέα διάσταση στην όλη υπόθεση δίνει και η αναφορά του Νίκου Σταθόπουλου, µε βάση την οποία το όποιο deal επιτευχθεί δεν είναι απαραίτητο να «αγγίζει» το σύνολο του οµίλου, αλλά αντιθέτως θα µπορούσαν να προκύψουν ξεχωριστές συµφωνίες για τα assets που βρίσκονται υπό την οµπρέλα του.

Εδώ ακριβώς βρίσκεται και το κλειδί, σύµφωνα µε παράγοντες της αγοράς, αφού δίνεται η δυνατότητα σε έναν φορέα να αποκτήσει αποκλειστικά και µόνο είτε το κοµµάτι της συνδροµητικής τηλεόρασης είτε εκείνο της τηλεφωνίας κ.ο.κ.

Πάντως, είναι κοινώς αποδεκτό πως αυτό της συνδροµητικής συγκεντρώνει προς το παρόν το µεγαλύτερο ενδιαφέρον, µε φόντο τις γενικότερες ζυµώσεις που λαµβάνουν χώρα τη συγκεκριµένη περίοδο...

 

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 20/4/2024