Το πρώτο επεισόδιο της νέας μεγάλης παραγωγής του Mega «Famagusta» προβλήθηκε σε συγκινησιακή φόρτιση στην Κύπρο προχθές, ένα 24ωρο πριν από την πρεμιέρα της σειράς στη συχνότητα του Mega.

Παρουσιάστηκε με φόντο το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του διευθύνοντος συμβούλου της Alter Ego Media, Γιάννη Βρέτζου, ενώ μίλησαν οι παραγωγοί της σειράς, Ανδρέας Γεωργίου και Κούλλης Νικολάου.

«Υπάρχουν ακόμα πρόσφυγες, αγνοούμενοι, εγκλωβισμένοι», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, που συνεχάρη το Mega για την επιλογή του να εντάξει τη σειρά στο πρόγραμμά του.

«Το “Famagusta” μας βοηθάει όχι μόνο να θυμηθούμε, αλλά και να πράξουμε. Η φετινή μαύρη επέτειος να είναι η τελευταία», πρόσθεσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alter Ego Media, Γιάννης Βρέντζος, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η Alter Ego και ο πρόεδρός της, Βαγγέλης Μαρινάκης, προσωπικά, αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή αυτή την ιδέα, γιατί νιώθουν ότι είναι καθήκον και προσφορά στον τόπο μας - όλοι νιώθουμε ότι η Κύπρος είναι τόπος μας. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για το αποτέλεσμα».

Τα λόγια του Ανδρέα Γεωργίου, του Κούλλη Νικολάου και της Δέσποινας Μπεμπεδέλη

«Νιώθω γεμάτος, νιώθω ευχαριστημένος και περιμένω πώς θα το δει ο κόσμος από αύριο (σ.σ.: χθες) στον αέρα», δήλωσε στην κάμερα του Mega ο παραγωγός, σκηνοθέτης και ένας εκ των πρωταγωνιστών του σίριαλ Ανδρέας Γεωργίου.

«Είμαι συγκλονισμένος. Αναμένω την αυριανή μας πρεμιέρα», ανέφερε, από την πλευρά του, ο Κούλλης Νικολάου.

Καθηλωτική υπήρξε και η ερμηνεία της Δέσποινας Μπεμπεδέλη, στον ρόλο της γυναίκας-συμβόλου της Μεγαλονήσου, Χαρίτας Μάντολες. Η σπουδαία ηθοποιός αλλά και η ίδια η Μάντολες στάθηκαν πλάι πλάι στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

«Η κυρία Μάντολες είναι πρόσωπο μυθικό για την Κύπρο. Είχα την τιμή να μου προταθεί να την ερμηνεύσω στην τηλεόραση στη σειρά “Famagusta”», δήλωσε η βετεράνος της υποκριτικής.

Με γυρίσματα στην Κύπρο, στην Αθήνα και το Λονδίνο, η σειρά ξετυλίγει την ιστορία ενός μαχητικού δημοσιογράφου από την Αγγλία που ταξιδεύει στην Κύπρο για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ για την τουρκική εισβολή.

Εκείνο που αγνοεί είναι ότι τον Ιούλιο του 1974, βρέφος ακόμα, αποχωρίστηκε στην Αμμόχωστο την πραγματική μητέρα του και μία οικογένεια που δεν τον ξέχασε ποτέ.




*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" στις 22/1/2024