Πρεμιέρα έκανε το βράδυ της Κυριακής 21 Ιανουαρίου 2024 η σειρά «Famagusta» στο Mega, βασισμένη σε ιστορικά γεγονότα από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Η Χαρίτα Μάντολες είναι η γυναίκα-σύμβολο της κυπριακής τραγωδίας του 1974. Κατά την εισβολή είδε να σκοτώνουν μπροστά της τον σύζυγο, τον πατέρα της και τους συγγενείς της. Η ίδια σώθηκε μαζί με τα δύο παιδιά της, ενός και δύο ετών τότε.

Χαρακτηριστική έχει μείνει η απάντησή της όταν ρωτήθηκε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Φιλελεύθερο στον δημοσιογράφο Γιάννη Χατζηγεωργίου, πόσων χρονών είναι: «Είμαι 27 χρονών. Τόσο ήμουν όταν έφυα που το σπίτι μου. Έτσι νιώθω. Τζιαι περιμένω να πάω πίσω στο σπίτι μου για να αρχίσω να μεγαλώνω πάλε. Περιμένω με αγωνία την επιστροφή μου. Εν κρίμα τούτος ο τόπος να χαθεί». Ενώ δεν έχει βγάλει ποτέ τα μαύρα ρούχα από πάνω της: «Ποτέ! Η ψυχή μου εμαύρισε πλέον. Γιατί να φκάλω τα μαύρα;», είχε πει.

Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς «Famagusta» προβλήθηκε η χαρακτηριστική σκηνή με τη Χαρίτα Μαντόλες: ««Είμαι 27 χρονών. Τόσο ήμουν όταν έφυα που το σπίτι μου», είπε η Δέσποινα Μπεμπεδέλη και καθήλωσε τους τηλεθεατές.

Οι χρήστες στο Twitter αποθέωσαν την ηθοποιό για την ερμηνεία της, η οποία εδώ και αρκετά χρόνια απείχε από την τηλεόραση.


Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί:



Δείτε μερικά από τα σχόλια που γράφτηκαν στο Twitter για τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη στο «Famagusta»..

Famagusta - Αποθέωσαν την Δέσποινα Μπεμπεδέλη και την ερμηνεία της: Όταν η τηλεόραση απογειώνεται

Το Twitter αποθέωσε το "Famagusta":